Fredrikstad videre i UEFA-cupen!

Uten å spille.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Fredrikstad er klar for 2. kvalifiseringsrunde i UEFA-cupen, uten å ha snørt på seg fotballstøvlene. Det er klart fordi tittelforsvarer Sevilla er kvalifisert for Champions League, melder Norges Fotballforbund.

- Jeg hørte noen rykter om det tidligere i dag, men fikk det ikke bekreftet. Det er jo veldig hyggelig, sier trener Anders Grönhagen til Dagbladet.no.

Dermed kan han stryke over to av kampene på terminlista.

- Det hadde vært morsomt og en god erfaring å spille kampene, men nå er vi jo videre til neste runde så vi kan ikke være annet enn fornøyd med det, sier FFK-treneren.

- UEFA-cupen er viktig

Gutta fra Plankebyen kvalifiserte seg for europacupspill via cupfinaletriumfen i fjor høst, og Grönhagen sier at UEFA-cupen vil være viktig for dem denne sesongen.

- Tippeligaen og NM vil være viktigst, men det betyr ikke at vi nedprioriterer UEFA-cupen. Det er viktig for alle skandinaviske lag å prestere internasjonalt og det vil gi oss mye lærdom. Det vil også være veldig stimulerende om vi klarer å komme oss videre, sier Grönhagen.

Klubben har ikke satt noen målsetting for UEFA-cupspillet ennå, men de har sett fram til kampene. Nå blir det litt lenger venting på gjensynet med internasjonal fotball i Fredrikstad.

ETT STEG NÆRMERE: Tarik Elyounoussi og FFK-gutta kom i dag ett steg nærmere gruppespillet i UEFA-cupen, uten å løfte en finger. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
ETT STEG NÆRMERE: Tarik Elyounoussi og FFK-gutta kom i dag ett steg nærmere gruppespillet i UEFA-cupen, uten å løfte en finger. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

- Dette kan også være gunstig fordi vi hadde et veldig tett program etter sommerferien. Nå slipper vi to av de kampene, sier svensken, som understreker at de ikke kommer til å gjøre som Brann.

Bergenserne sendte B-laget ut mot Åtvidaberg i fjor, og røyk ut av UEFA-cupen før den var skikkelig i gang.

Overkommelig start

Fredrikstad skulle i likhet med Brann, Vålerenga og Lillestrøm inn i 1. kvalifiseringsrunde i UEFA-cupen, men slipper nå de to første kampene.

Alle de norske lagene er seedet i 1. kvalifiseringsrunde og ligger an til å få svært overkommelige motstandere.

Det er regional trekning så tidlig i turneringen, og mulige motstandere for den norske trioen er lag fra Finland (Haka), Irland (Drogheda eller St. Patrick), Island (Keflavik eller KR Reykjavik), Estland (Trans Narva eller Flora Tallinn), Nord-Irland (Dungannon eller Glentoran), Wales (Carmarthen eller Rhyl), Luxembourg (Ettelbrück) eller Færøyene (B36 eller EB Streymur), skriver NTB.

Rosenborg er seedet

Rosenborg går inn i 2. kvalifiseringsrunde i Champions League og blir der seedet. Blant de vanskeligste mulige motstanderne er Beitar Jerusalem (Israel), Zaglebie Lubin (Polen) og Elfsborg (Sverige).

Rosenborg kan ikke bli seedet i 3. runde, der RBK risikerer å trekkes mot lag som Liverpool, Arsenal, Valencia, Benfica, Ajax, Werder Bremen eller Lazio.

Om Rosenborg skulle tape i 3. kvalifiseringsrunde, går laget inn i 1. runde i UEFA-cupen der laget i så fall blir seedet som eneste norske lag. Brann, Vålerenga, Fredrikstad og Lillestrøm vil i 1. runde kunne møte lag som Bayern München, Leverkusen, Palermo eller Tottenham - og nåløyet til gruppespillet blir trangt.

Trekningen av 1. og 2. kvalifiseringsrunde til mesterligaen og av 1. kvalifiseringsrunde i UEFA-cupen, foretas 29. juni.

FRA CUPGULL TIL EUROPA: Raymond Kvisvik & Co. spilte seg til UEFA-cupen ved å slå Sandefjord i cupfinalen i fjor høst.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer