Jonsson: - Tidenes skandale I OBOS-ligaen om Fredrikstad rykker ned

Fredrikstads verste smell siden 1912: - Pinlig og sjokkerende. Det kan bli tidenes skandale

Ranheim ydmyket Fredrikstad enda mer enn det Robert Lewandoski og Lech Poznan gjorde i 2009. Robert Stene scoret like mange mål på 50 minutter som han gjorde på en hel sesong som FFK-spiller.

KOLLAPS: Fredrikstad tapte hele 1-7 hjemme mot Ranheim i går. Ekspertene skjønner ingenting. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KOLLAPS: Fredrikstad tapte hele 1-7 hjemme mot Ranheim i går. Ekspertene skjønner ingenting. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredrikstad - Ranheim 1-7

(Dagbladet): I går slo tidligere Fredrikstad-spiller Daniel Wass og resten av Celta Vigo til med 4-3-seier over Barcelona i et fotballdrama som ble betegnet som en sensasjon. Men det var ingenting sammenliknet med det som skjedde på Fredrikstad Stadion i går kveld.

Fotballen er full av overraskelser, men oppgjøret mellom Fredrikstad og Ranheim var av det helt spektakulære slaget. Mons Ivar Mjelde hadde endelig fått orden på OBOS-ligaens mest ressurssterke klubb med fire strake hjemmeseirer. 4460 tilskuere var klare for å se FFK mer eller mindre sikre plassen hjemme mot Ranheim. Alt lå til rette:

SCORET ETT: Robert Lewandowski banket inn ett mål da Lech Poznan slo Fredrikstad 6-1 i 2009. I går ble rekordtapet på nye Fredrikstad Stadion forverret ytterligere av Ranheim. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
SCORET ETT: Robert Lewandowski banket inn ett mål da Lech Poznan slo Fredrikstad 6-1 i 2009. I går ble rekordtapet på nye Fredrikstad Stadion forverret ytterligere av Ranheim. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE Vis mer

Trønderne tapte hele 2-6 mot Mjøndalen i forrige bortekamp. Tidligere sportssjef i Fredrikstad Fotballklubb, Joacim Jonsson, var så sikker på hjemmeseier på Fredrikstad Stadion før kampen at han skrev følgende på Twitter:

- Ranheim er per dags dato det svakeste laget i OBOS-ligaen. Det skjer ikke at de slår FFK.

- Uvirkelig

Den svenske fotballeksperten kunne knapt ha bommet mer på sin kategoriske spådom. Ranheim gikk fra 2-6-tapet i forrige bortekamp til å vinne hele 7-1 over formsterke Fredrikstad på deres hjemmearena.

- Det er uvirkelig. Fredrikstad har vært solide de siste sju kampene, men det var ikke noe som tilsa at denne kollapsen skulle komme. Det er en total kollektiv kollaps, sier Jonsson til Dagbladet.

- Angrer du på skråsikkerheten før kampen?

- Det var det svakest laget per dags dato. Ranheim har vært tynn suppe, og jeg var trygg på at Fredrikstad skulle vinne denne kampen, sier svensken.

Den store helten ble Robert Stene, som banket inn fire mål mot sine forhenværende lagkamerater i går på bare 50 minutter. Det var like mange scoringer som han noterte seg for i løpet av en hel sesong som Fredrikstad-spiller i 2014.

SCORET FIRE: Tidligere Fredrikstad-spiller Robert Stene scoret fire mål mot gamleklubben da Ranheim slo Fredrikstad hele 7-1 i går. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SCORET FIRE: Tidligere Fredrikstad-spiller Robert Stene scoret fire mål mot gamleklubben da Ranheim slo Fredrikstad hele 7-1 i går. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Sondre Sørløkk, Georg Flatgaard og Mads Reginiussen scoret de tre øvrige målene, mens Ulrik Flo satte inn Fredrikstads ene nettkjenning. TV-profil og Fredrikstad-supporter Dag Solheim fortviler etter FFKs største hjemmetap siden 1912.

- Det er helt forferdelig. Det er ordentlig pinlig. Ingen hadde i sin villeste fantasi forestilt seg dette etter fire strake hjemmeseier og mot Ranheim. Alt som kunne gå galt, gikk galt, sier Solheim til Dagbladet.

- 4500 tilskuere kommer for å se Fredrikstad sikre plassen på hjemmebane, og så skjer dette. Det er ydmykende.

Verre enn Lewandowskis Fredrikstad-besøk

Robert Stene scoret altså like mange mål som han gjorde i hele 2014 i Fredrikstad-drakta.

- Det er skjebnens ironi at det er Stene som gjør det. Det er spinnvilt og sjokkerende at Fredrikstad blir utklasset på den måten etter en så god rekke, sier Solheim.

Det største tapet på Fredrikstads nye storstue før gårsdagens ydmykelse, var i Europa League-kvalifiseringen mot Lech Poznan i 2009. Den nåværende Bayern München-stjerna Robert Lewandowski scoret ett av målene i 6-1-seieren i Fredrikstad den gang. I går var Ranheim altså enda mer overlegne på samme arena.

SKANDALE: Tidligere Fredrikstad-direktør Joacim Jonsson mener det er en gedigen skandale om Fredrikstad rykker ned.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SKANDALE: Tidligere Fredrikstad-direktør Joacim Jonsson mener det er en gedigen skandale om Fredrikstad rykker ned.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Det var dødt og energiløst. Ranheim var mye mer «på». Ingen hadde sett for seg dette, ikke Ranheim heller. Det tilhører sjeldenhetene å tape med så mye på hjemmebane. Selv ikke Start har gått på sånne blemmer i Tippeligaen. Det var en kollektiv kollaps. Alt gikk galt, oppsummerer Solheim.

- Tidenes skandale

Joacim Jonsson tror Mjelde redder aristokratene. Hvis det ikke skjer, mener svensken at det er tidenes skandale på nivå to i Norge.

- Jeg er fortsatt rimelig trygg på at de løser dette. Det eneste som uroer meg er at dette stortapet setter seg mentalt. Skulle de rykke ned, er det tidenes skandale i OBOS-ligaen, mener svensken og begrunner det slik:

- De har ligaens høyeste budsjett i en serie som ikke holder veldig veldig høy kvalitet. Det skal faktisk ikke være mulig.

- Hva har de gjort feil?

- De har uten tvil prioritert feil i spillerlogistikken. Jeg savner også en speider eller en sportssjef, sier Jonsson.

FORTVILER: TV-profil og Fredrikstad-supporter Dag Solheim, her sammen med Ronny Deila, fortviler over Fredrikstads kollaps mot Ranheim.  Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
FORTVILER: TV-profil og Fredrikstad-supporter Dag Solheim, her sammen med Ronny Deila, fortviler over Fredrikstads kollaps mot Ranheim.  Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer