Fredslag skapte liv og røre på Ekebergsletta

Constructors of Peace med oppvisning i colombiansk supporterkultur. Se video.

||| EKEBERGSLETTA (Dagbladet): De bærer det fredfulle navnet Constructors of Peace (COP), men det er så definitivt ikke stille og rolig når den livlige gjengen fra Colombia bokstavelig talt slår på stortromma.

Med energisk og rytmisk sang og dans har de gitt folket på Ekebergsletta en innføring i en fotball- og supporterkultur ganske så annerledes enn hva vi er vant med i det kalde og mer stivbeinte nord.

- Dette er en stor del av colombiansk supporterkultur på tribunen, og noe man har tatt etter fra supportere av de store klubbene. Melodiene og rytmen er mye av det samme. Man tilpasser bare tekstene til eget lag, sier Gerson Florez, som sammen med sin far Hugo grunnla og leder prosjektet som har som mål å gi vanskeligstilte barn og unge en ny mulighet i livet.

Colombianerene er i Norway Cup for annen gang - denne gangen med tre lag - etter å ha debutert med to lag i fjor.

Etter tredje dag av Norway Cup, er det imidlertid bare COP-Puerto Boyaca som fortsatt er med i turneringen. Laget som deltar i gruppe B (11-er 15/16 år) åpnet med uavgjort mot Hødd før de slo både OS TF og Ski 2 i sine to siste kamper. Dermed er de klare for A-sluttspill.

SJEFSDIRIGENT: Sammen med sønnen Gerson, er Hugo Florez initiativtager til og leder for Constructors of Peace of Colombia. Søramerikanerene skaper liv og røre på Ekebergsletta med sang, dans og lekende rytmer. Foto: Sveinung U. Ystad/Dagbladet
SJEFSDIRIGENT: Sammen med sønnen Gerson, er Hugo Florez initiativtager til og leder for Constructors of Peace of Colombia. Søramerikanerene skaper liv og røre på Ekebergsletta med sang, dans og lekende rytmer. Foto: Sveinung U. Ystad/Dagbladet Vis mer

COP-Colombia og COP-Tolima, som begge deltok i gruppe A (11-er 17/18/19 år), fikk det resultatmessig tyngre i sine innledende kamper. Førstnevnte avsluttet riktignok med en seier mot Tynset, men det var ikke nok til å ta seg videre.

Det er imidlertid andre ting som er langt viktigere for far og sønn Florez enn å returnere til Sør-Amerika med sølvtøy.

- Opplevelsene er mye viktigere enn å vinne Norway Cup. Constructors of Peace kommer nok ikke hjem med pokaler til Colombia, men med 55 ungdommer rike på opplevelser, nye tanker og perspektiver som kan bidra til å skape fred, sier Hugo Florez til Dagbladet.

PS! Et annet fargerikt lag som blir å se med videre i Norway Cup, er gjengen fra Soweto Kliptown Youth. Dagbladet oppfordrer alle om å ta turen til bane A6 på Abildsø i morgen klokka 12.40 samtidig som du ringer 820 40 040. Det koster deg 25 kroner og da støtter man arbeidet til Bob Nameng og SKY med 25 kroner.