Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fredsmøte i håndball-leiren

Kommende mandag møter alle klubbene i Eliteserien Håndballforbundet i et forsøk på å løse konflikten om terminlista for VM-sesongen 1999/2000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uroen vil ingen ende ta etter at den omstridte terminlista ble sendt til klubbene.

Denne uka truet Bækkelagets trener Frode Kyvåg med å la sine beste spillere hvile i kampene mot svakere klubber i serien kommende sesong.

- Det legges opp til praktisk talt kamper hver søndag og onsdag. Vi har ansvar for spillere. Denne belastningen er uansvarlig.

- Blir det ingen endringer, vil vi la for eksempel Anja Andersen, Siv Heim Sæbøe og Sahra Hausmann stå over en del seriekamper, sier Frode Kyvåg.

Framgangsmåten er for så vidt ikke ny. I engelsk Premier League gjør toppklubbene det samme.

Larvik HK har tidligere sendt et skarpt brev til forbundet, med protester mot VM-sesongopplegget. Bækkelaget fremmer på forbundstinget 23.- 25.april et forslag om å redusere antall klubber i Eliteserien fra 12 til 10 allerede kommende sesong.

Men i papirene til tinget heter det i Forbundsstyrets innstilling:

«Forbundsstyret anbefaler ikke forslaget. Forbundsstyret foreslår at det nye Forbundsstyret får i oppdrag sammen med Serieforeningen å utarbeide forslag til ny organisering av Eliteseriene».