Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Freeman hyllet i Sydney

Cathy Freeman skapte stor jubel på tribunen da hun lett vant sitt forsøksheat på 400 meter. Den aboriginske kvinnen er Australias mest populære OL-utøver, og hun skuffet ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Freeman løp i mål til vinnertiden 51,63 i sitt heat. Hun ble verdensmester på distansen både i 1997 og 1999, og jager mandag sin første OL-tittel.

- Jeg var ikke sikker på hvordan jeg skulle forholde meg til publikums jubel, og jeg hadde heller ikke til hensikt å undervurdere noen i mitt heat. Alt gikk bra, og jeg gleder meg til neste løp, sa Freeman akkurat en uke etter at hun tente OL-ilden på samme arena. Da ble hun fulgt av enda flere øyne.

Marie-Jose Perecs bane, for øvrig bane 3 akkurat som Freemans, sto tom da starten gikk i neste heat. Speakeren nevnte ikke den franske tittelforsvareren med et ord.

Perec vant 400 meter både i 1992 og 1996, men rømte torsdag fra OL-byen i det australske observatører mener var et desperat forsøk på å unngå å tape ansikt ved å bli utklasset av Freeman.

(NTB)