Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Freeman vurderer comeback

Friidrettsstjernen vil tilbake - om publikum vil ha henne.

Cathy Freeman, den australske friidrettshelten fra Sydney-OL, vurderer å gjøre comeback og delta i Samveldelekene neste år

- Om det blir overveldende støtte for tanken, så vurderer jeg det, men bare da. Jeg gjør det ikke for min egen skyld, bare om folk ønsker det, og bare for å løpe stafett, sier Freeman til avisen Sun Herald.

Freeman vant 400 meter i Sydney-OL, der hun også fikk æren av å tenne OL-ilden. Idrettskvinnen med aboriginsk bakgrunn ble selve symbolet på australsk suksess og samhold i de vellykte lekene.

Etter OL tok Freeman seg et friår, og hun kom senere ikke tilbake på gammelt nivå. Sommeren 2003 bekjentgjorde hun at hun la opp.

- Folkets støtte vil gi meg motivasjonen jeg trenger, og det kan faktisk bli gøy. Men individuelt vil jeg ikke løpe. Jeg tror ikke jeg kan kopiere det jeg gjorde i Sydney-OL, og jeg har for mye stolthet til å prøve, sier hun.

Samveldelekene arrangeres i Melbourne i mars neste år.

(©NTB)