Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Freeskierne om OL-presset

Freeski-gutta om OL-trykket:
- Glad vi ikke er langrennsløpere

Alle fire kan ta medalje. Men gutta på freeski-landslaget er glade for at de slipper medietrykk på linje med langrennshåpene i OL.

MEDALJEHÅP: Øystein Bråten presterer så jevnt i toppen at han er en naturlig medaljekandidat i OL. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
MEDALJEHÅP: Øystein Bråten presterer så jevnt i toppen at han er en naturlig medaljekandidat i OL. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRYSIL (Dagbladet): I Øystein Bråten (22), Felix Stridsberg-Usterud (23), Christian Nummedal (22) og Ferdinand Dahl (19), har Norge fire freeskiere som alle har vært på pallen denne sesongen, og dermed er kapable til å ta medalje i Pyeongchang.

- Jeg kjenner det nå, når vi snakker så mye om det, at jeg er litt nervøs. Det føles litt rart å reise dit, bare. Det blir ganske intenst, sier Felix Stridsberg-Usterud til Dagbladet.

Medietrykket

Han er som Nummedal og Dahl OL-debutant. Øystein Bråten, som tok to X-Games-sølv nylig, kjørte også i Sotsji for fire år siden.

- Det blir en sykt kul opplevelse å kjøre i OL. Man merker jo under X-Games at mange av vennene mine ser på, at man får flere meldinger og sånn etterpå. Men under OL så alle på. Da var det helt klikk etterpå, sier Bråten til Dagbladet.

OL-HÅP: Felix Stridsberg-Usterud. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
OL-HÅP: Felix Stridsberg-Usterud. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

Men freeskierne tror de slipper unna med litt av medietrykket. Sånn sett er de glade for at de ikke er for eksempel langrennsløpere, som trolig opplever det største trøkket fra norsk presse.

- Det er litt digg, det. Vi slipper veldig, veldig mye, og det er litt godt. Men det går begge veier, vi vil jo ha mediedekning for å få vist oss frem, samtidig er det «chill» å ikke ha så mye. Det gjelder nok det med presset også, sier Usterud.

Best når det gjelder

Press legger de også på seg selv. Ingen av dem reiser naturligvis til OL for å gjøre en middels innsats.

- Jeg føler vi legger det presset på oss selv, også. Med gode resultater denne sesongen, har vi vist at det er mulig. Og når så mange ser på, vil man jo gjøre det bra. Men jeg føler ikke så mye presset fra andre, som det jeg legger på meg selv, sier Bråten.

Men etter å ha måttet prestere i sitt siste run i slopestyle både i Aspen nylig og i fjor (to X-Games-gull), tyder litt på at 22-åringen trives med å ha presset på seg.

- Jeg gjør litt det. Jeg får bare prøve å takle det best mulig. Det er jo ikke alltid det er sånn at jeg gjør det best i siste run, men det hender at det blir sånn. Det er ikke noe man ønsker, for det er ganske nervepirrende på toppen, der, forklarer Bråten.

Han blir dratt fram som gullfavoritt av lagkamerat Christian Nummedal.

- Det er så mange helt der oppe. Men hvis jeg skal trekke fram én, så er det Øystein. Han er alltid der oppe, det viser han hele tiden, sier Nummedal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!