REVANSJERTE OL-PLASSERING: Killi med sterk sølvplassering i Sveits. Her fra Hafjell. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
REVANSJERTE OL-PLASSERING: Killi med sterk sølvplassering i Sveits. Her fra Hafjell. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Verdenscuprennet i slopestyle

Freeski-talentet med topplassering i Sveits

Johanne Killi revansjerte femteplassen i OL ved å bli nummer to i verdenscuprennet i slopestyle i sveitsiske Silvaplana lørdag. 

Dombås-jenta reiste til OL i Sør-Korea med ambisjoner om gull, men måtte reise medaljeløs hjem igjen. Lørdag var den norske fristilsstjernen tilbake på seierspallen.

I sitt andre forsøk i finalen ble Killi belønnet med poengsummen 84,80 av dommerne, og den klarte kun franske Tess Ledeux å straffe. Hun fikk 89,60 for sitt andre forsøk og slo dermed tilbake etter et meget skuffende OL.

Ledeux klarte ikke engang å kvalifisere seg for finale i Pyeongchang.

Svenske Jennie-Lee Burmansson ble nummer tre i Silvaplana lørdag.

OL-mester Sarah Höfflin fra Sveits var kvalifisert for finalen på hjemmebane, men kom aldri til start.

I slopestylerennet for menn ble det også norsk pallplass. Ferdinand Dahl gjorde to sterke omganger i finalen og endte på poengsummen 88,60. Den fikk han i forsøk nummer to etter å ha blitt belønnet med 86,40 i det første.

Det var likevel ikke nok til å tukte amerikanske Alexander Hall og sveitsiske Andri Ragettli i kampen om de to øverste plassene på seierspallen. Hall, som også var best i fredagens kvalifisering, vant rennet merd 92,00 poeng, mens Ragettli fulgte deretter med 89,20.

Christian Nummedal ble nummer fire med 64,20 poeng, mens Sebastian Schjerve og Birk Ruud henholdsvis endte som nummer 12 og 14.

Dahl og Nummedal representerte også Norge under OL i Pyeongchang. Der ble førstnevnte nummer åtte i finalen, mens Nummedal røk i kvalifiseringen.

(NTB)