TIL ALPINT: Christopher Frankum gir seg som sportssjef for freeskierne, og blir markedssjef for alpintlandslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TIL ALPINT: Christopher Frankum gir seg som sportssjef for freeskierne, og blir markedssjef for alpintlandslaget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Freeskierne mister suksesstreneren

Freeskierne mister suksess-sjefen fire måneder før OL: - Utrolig trist

Christopher Frankum går fra freeski til alpint.

(Dagbladet): Christopher Frankum har vært landslags- og sportssjef for freeskierne i Norges Skiforbund siden oppstarten i 2012.

Det har vært en utrolig reise. Under Frankum har de norske freeskierne vært blant verdens aller beste. Både Tiril Sjåstad Christiansen, Øystein Bråten og Johanne Killi tatt X-Games-gull, de første to hver. I tillegg har det kommet mange verdenscupseiere, og freeskierne har kjørt seg inn i de norske hjerter.

Frankum har vært sjef for rutinerte menn i gamet som Per Kristian Hunder, Aleksander Aurdal og Andreas Håtveit. Sistnevnte ble nummer fire i OL i Sotsji, da slopestyle sto på programmet for første gang.

Frankum, også tidligere freeskier, blir nå markedssjef for alpinistene.

- Det blir en ny ting for meg. Men det er fint med forandring og nye utfordringer, og jeg ser veldig fram til det, sier Frankum til Dagbladet.

- Utrolig trist

Han kommer dog til å fungere som rådgiver fram til OL i Pyeongchang.

- Jeg kommer alltid til å følge med på freeskierne. Jeg kommer til å savne dem. Det har vært en lang reise. Men jeg jobber jo uansett i Norges Skiforbund, og kommer til å ha en relasjon til dem uansett hva som er hovedfokuset, sier Frankum.

Tiril Sjåstad Christiansen, Norges fremste freeskier i mange år, synes det er synd Frankum slutter.

- Det er selvfølgelig utrolig trist, vi hadde ikke vært her uten ham. Vi mister en stor ressurs som har betydd mye for landslaget og sporten i Norge. Han har vært en viktig person, sier Christiansen til Dagbladet.

STARTEN: Her presenterer Skiforbundet landslaget i freeski for første gang. Fra venstre: Frankum, Tiril Sjåstad Christiansen, Per Kristian Hunder, Andreas Håtveit, Aleksander Aurdal og Fridtjof Semb Fredricsson. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
STARTEN: Her presenterer Skiforbundet landslaget i freeski for første gang. Fra venstre: Frankum, Tiril Sjåstad Christiansen, Per Kristian Hunder, Andreas Håtveit, Aleksander Aurdal og Fridtjof Semb Fredricsson. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

Medaljekandidater

Hvem som overtar Frankums jobb, er foreløpig uklart.

- Vi håper håpe vi finner noen som kan gjøre en like god jobb - og kanskje enda bedre? Det skal mye til, men vi får krysse fingerne for det, sier Christiansen.

Hun er sammen med Øystein Bråten og Johanne Killi soleklare medaljekandidater i OL i Pyeongyang, som er bare fire måneder unna.

- Øysteins sjanser er kjempestore. Ser vi på prestasjonene hans de siste årene, da må du bare akseptere at han blir en medaljefavoritt, og det tror jeg han klarer fint. Men det er tett konkurranse, det er små marginer i sporten, sier Frankum.

Om Christiansen og Killi sier han dette:

- De skal være der oppe. Tiril har mange toppresultater og masse erfaring fra å kjøre under press. Johanne hadde et kjempeår i fjor. Den kjøringen hun har vist i oppkjøringa, er veldig bra, sier Frankum.