Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Freestyle-håpene skuffet

Johanne Killi ble beste norske kvinne på femteplass. Tiril Sjåstad Christiansen ble nummer ni.

SKUFFET: Johanne Killi havnet "bare" på en femteplass i slopestyle-finalen natt til lørdag. Foto: Andreas Hillergren/TT
SKUFFET: Johanne Killi havnet "bare" på en femteplass i slopestyle-finalen natt til lørdag. Foto: Andreas Hillergren/TT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): Killi (20) og Christiansen (22) skuffet i slopestyle-konkurransen natt til lørdag.

Killi, som er nummer tre i verdenscupen sammenlagt og vant X-Games-sølv nylig, feilet i sitt første run. I det andre satte hun et som holdt til en femteplass, og måtte derfor gi alt i siste i kampen om medalje.

Og Dombås-jenta ga alt: Det så helt knirkefritt ut helt til det siste hoppet, der hun satte en switch dobbel cork 1080 - et triks få andre i feltet klarer. Dessverre for Killi fikk hun en dårlig landing - og trolig røk OL-medaljen.

Tiril Sjåstad Christiansen leverte også et kjemperun - som ble ødelagt på det siste hoppet da hun fikk for liten fart og måtte gjøre noe annet enn planlagt.

Da ble det en niendeplass for 22-åringen.

Sveitsiske Sarah Höfflin vant, med 91,20 poeng. Hun bevarte spenningen helt til det siste med et veldig høyt sistehopp, men landet det. Dermed skjøv hun Gremaud ned én plass, etter at lagvenninnen hadde ledet siden hun fikk 88 poeng for sitt første run.

Killi endte på 76,80 poeng, Christiansen på 60,40.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!