Hedenstad fra Freiburg-mareritt til kommunistklubb og landslagscomeback

Freiburg har skapt et mareritt for tre norske landslagsspillere: - Ingen skjønner hva som er galt

Vegard Eggen Hedenstad, Mats Møller Dæhli og Håvard Nielsen har minst to ting til felles: De var tre av Norges mest lovende spillere, men har alle fått det svært tøft i Freiburg.

TØFF TID: Vegard Eggen Hedenstad, her i duell med daværende Leverkusen-spiller og nåværende Real Madrid-stjerne Daniel Carvajal, var mer skadet enn han var frisk og kampklar i løpet av sesongene i tyske Freiburg. Nå har han skiftet beite til St. Pauli og er endelig tilbake på det norske A-landslaget igjen, mens Mats Møller Dæhli og Håvard Nielsen fortsatt er igjen i Freiburg uten foreløpig suksess. Foto: NTB Scanpix
TØFF TID: Vegard Eggen Hedenstad, her i duell med daværende Leverkusen-spiller og nåværende Real Madrid-stjerne Daniel Carvajal, var mer skadet enn han var frisk og kampklar i løpet av sesongene i tyske Freiburg. Nå har han skiftet beite til St. Pauli og er endelig tilbake på det norske A-landslaget igjen, mens Mats Møller Dæhli og Håvard Nielsen fortsatt er igjen i Freiburg uten foreløpig suksess. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA (Dagbladet): Mens Hertha Berlin har vært en strålende klubb for norske spillere, hvor Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i dag har viktige roller for laget som innehar 2. plassen i Bundesligaen, befinner Freiburg seg i motsatt ende av skalaen når det kommer til norske suksesshistorier - eller rettere sagt fraværet av dem.

Freiburg har åpnet sesongen brukbart og er nr. 10 i Bundesligaen med ni poeng på seks kamper. Den tyske storklubben, populært kalt «Breisgau-Brasilianer», har i 2016 eid tre av Norges mest spennende fotballspillere. Vegard Eggen Hedenstad (25) var i Freiburg i 2012 fram til i sommer. Mats Møller Dæhli (21) kom til Freiburg fra Cardiff i 2014, mens Håvard Nielsen (23) signerte for Freiburg like før jul i fjor.

Den norske trioen, hvor Hedenstad og Nielsen var viktige brikker da Norge tok bronse i U21-EM i Israel og Dæhli lenge var regnet som Norges største talent, har flere fellesnevnere. En av dem er skademarerittet som samtlige har opplevd eller opplever i Freiburg.

Skademarerittet

I løpet av fire sesonger spilte Hedenstad bare 23 kamper for Freiburgs førstelag grunnet store skadeplager - samt et utlån til Eintracht Braunschweig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer