Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Freiburg ville kjøpe Dæhli i sommer. Da sa Solskjær nei

- Jeg er fantastisk glad nå.

SATTE FOTEN NED: Ole Gunnar Solskjær var manger for Cardiff i sommer, da Freiburg også ville kjøpe Mats Møller Dæhli (t.h.). Den gang fikk tyskerne blankt avslag. Foto: Benjamin A. Ward
SATTE FOTEN NED: Ole Gunnar Solskjær var manger for Cardiff i sommer, da Freiburg også ville kjøpe Mats Møller Dæhli (t.h.). Den gang fikk tyskerne blankt avslag. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer

(Dagbladet:) Mats Møller Dæhli (19) har spilt 41 minutter klubbfotball siden september. Nå er marerittet over.

For i går ble overgangen til Bundesliga-klubben Freiburg endelig spikret. Ifølge Wales Online får Cardiff drøyt to millioner pund, eller rundt 25 millioner kroner, i overgangssum for Oslo-gutten.

- Jeg er fantastisk glad nå. Og jeg gleder meg utrolig mye. Veldig, veldig happy, sier Dæhli til Dagbladet.

Dæhli ble hentet til Cardiff av klubbens ferske manager Ole Gunnar Solskjær i januar. Han ble gitt en myk innkjøringsperiode i klubben, men imponerte både supporterne, treneren og ekspertene med måten han tok nivået på i Premier League våren 2014. Etter nedrykket ble det mer spilletid, men mindre spillende fotball.

Da Russell Slade overtok for Solskjær ble det minimalt med begge deler.

La inn bud i sommer
Under den nye manageren har Dæhli bare to korte innhopp totalt i oktober, november og desember. Derfor var det en lettet Dæhli Dagbladet snakket med på telefon fra Tyskland i går kveld. Og det er ikke snakk om noe impulskjøp fra Freiburgs side: Bundesligaens bunnlag har fulgt 19-åringen i flere år.

I sommer forsøkte de å kjøpe Dæhli fra Cardiff - noe Dæhli selv bekrefter nå - men da var responsen langt mer lunken: Både unggutten selv og manager Solskjær hadde andre planer. Derfor fikk tyskerne nei.

Nå er situasjonen annerledes.

Snakket med Hedenstad - Det har vært en prosess en stund. Jeg vet de har vært interessert lenge, og det er noe av grunnen til at dette er spennende. De vet hvilke kvaliteter jeg har, og jeg føler også jeg kjenner klubben. I tillegg har pappa (Truls Dæhli) møtt dem, sier Dæhli.

Backen Vegar Eggen Hedenstad slo igjennom som Freiburg-spiller, men er nå utlånt til Eintracht Braunschweig.

- Ja, jeg har snakket med ham. Jeg har snakket med mange, egentlig. Og ingen sier noe negativt om Freiburg. Klubben er flink til å satse på unge spillere, og alle jeg har snakket med er hyggelige folk, sier Dæhli.

- Hva tenker du om at klubben ligger helt sist i Bundesliga?

- Ikke så mye. Jeg vil bare prøve å utvikle meg. Og klubben har vel gitt bort noe sånt som ti poeng på overtid av kampene, og det er bare fire poeng opp til 10.-plassen, påpeker Dæhli.

- Men dersom det skulle bli nedrykk, kan 2. Bundesliga være positivt for meg.

Hard juletrening
Nå skal han trene hardt hjemme i Oslo i jula, både på egen hånd og med kompiser, for å stille best mulig rustet når Freiburg-troppen samles etter vinterpausen 7. januar.

- Hva synes du om behandlingen du fikk i Cardiff i høst?

- Jeg vil ikke si så mye om Cardiff. Nå er jeg bare opptatt av å få spille fotball, og utvikle meg videre, sier Dæhli.

- Og jeg vet at ferdighetene mine vil bli satt pris på dit jeg kommer.