MOTGANGSÅRET: Kneproblemene vil tilsynelatende ingen ende ta for Mats Møller Dæhli. 20-åringen har spilt svært få fotballkamper det siste året. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
MOTGANGSÅRET: Kneproblemene vil tilsynelatende ingen ende ta for Mats Møller Dæhli. 20-åringen har spilt svært få fotballkamper det siste året. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

Freiburgs trener tør ikke spå Dæhli-comeback: - Han er ekstremt lei seg

Jumper's knee-problemer igjen.

(Dagbladet:) Som Dagbladet meldte forrige fredag, har Mats Møller Dæhli (20) igjen fått problemer med sitt overbelastede kne. Jumper's knee-smertene meldte seg på ny mot slutten av en andrelagskamp for snart tre uker siden. Siden har han verken trent eller spilt som normalt.

I forkant av morgendagens 2. Bundesliga-kamp mot Arminia Bielefeld har Freiburg-trener Christian Streich i dag snakket om Dæhlis problemer på en pressekonferanse i Tyskland.

- Gutten er naturlig nok nedtrykt, sa Streich.

Norsk-tysk samarbeid Streich snakket om Dæhli i sju minutter på dagens seanse, og fortalte de frammøtte reporterne at det er den såkalte patellarsenen som igjen skaper trøbbel for 20-åringen fra Oslo. Treneren skryter av jobben nordmannen gjorde da han trente seg opp for å bli spilleklar av samme skade i vår og sommer.

Etter tilbakeslaget tør han ikke love når Mats Møller Dæhli igjen blir å se i aksjon for Freiburg.

- Legene her gjør alt de kan, i samarbeid med legene fra det norske landslaget, for å finne ut hvordan de kan utbedre patellarsenen, slik at han kan spille og trene regelmessig, fortalte Streich.

- De neste ukene vil avgjøre hvor lang tid dette tar, men det viktigste for oss er at alt blir gjort riktig, sa han videre.

Freiburg-treneren påpekte også at menneskekroppen er kompleks, og at skader på senene er vanskelige å behandle - fordi de påvirker alle bevegelser som gjøres. Derfor må det vurderes nøye hvilken behandling som passer for hver enkelt spiller.

- Ekstremt lei seg Lokalavisa Badische Zeitung har også omtalt pressekonferansen. De fastslår at det er et stort spørsmål hva som videre skjer med Mats Møller Dæhlis Freiburg-tilværelse. Dæhli kom til klubben fra Cardiff i vinterpausen, men har måttet nøye seg med fire A-kamper totalt.

Avisa skriver også:

«Årsakene til symptomene er uklare - akkurat som det er med hvordan det videre går med Møller Dæhli i Freiburg.»

- Han er ekstremt lei seg. Han er en fullblods fotballspiller, som ønsker å være på banen, sa Streich på pressekonferansen.