I HØSTFORM: Oscar Freire timet spurten perfekt og passerte siste rytter noen meter før målstreken. Arkivfoto: EPA/LUCA ZENNARO
I HØSTFORM: Oscar Freire timet spurten perfekt og passerte siste rytter noen meter før målstreken. Arkivfoto: EPA/LUCA ZENNAROVis mer

Freire spurtet til seier i fransk høstklassiker

Paris - Tours.

|||Spanske Oscar Freire tok sin første seier i høstklassikeren Paris — Tours søndag. Freire ble nummer seks i VM, hvor Thor Hushovd ble for sterk, for en uke siden. Den tredoble VM-vinneren har tydeligvis klart jetlaget og spurtet inn til seier i det 233 kilometer lange rittet. Det var Freires sjuende seier for sesongen. - Gjennom årene har jeg fått gode resultater i dette rittet, og jeg trodde jeg hadde en god sjanse. Formen var bra, og jeg forsøkte å holde meg i front. Det var mange angrep, men vi kontrollerte rittet, sier Freire etter målgang, ifølge TV 2 Sporten.

Et utbrudd holdt på å gå hjem, men siste utbryter, Geoffroy Lequatre, ble kjørt inn cirka 300 meter før mål. Italieneren Angelo Furlan og belgieren Gert Steegmans fulgte nærmest Freire i spurten. To nordmenn stilte til start. Kurt Asle Arvesen rullet i mål på 106.-plass. Han var 2.29 bak vinneren.

- Det var helt okay. Jeg ofret meg litt på slutten for Stephen Cummings og Bradley Wiggins og kjørte dem frem i feltet før de siste fire bakkene. «Føten» var bra, men jeg er mest fornøyd med å avslutte dette «kapittelet» og heller starte et nytt et, sier Arvesen til TV 2 Sporten.

Lars Petter Nordhaug har slitt med en infeksjon på den ene rumpeballen, og det var derfor planlagt at han skulle stå av ved langingen etter 116 kilometer, melder TV 2.

(NTB)