STERKEST: Spanske Oscar Freire krysser mållinja foran blant andre Edvald Boasson Hagen (til høyre).Fiti; SCANPIX/EPA/BEN MACMAHON
STERKEST: Spanske Oscar Freire krysser mållinja foran blant andre Edvald Boasson Hagen (til høyre).Fiti; SCANPIX/EPA/BEN MACMAHONVis mer

Freire vant da Boasson Hagen ble nummer fire

Nordmannen nummer sju i sammendraget.

Edvald Boasson Hagen tok over den blå poengtrøyen i etapperittet Tour Down Under i sykling fredag.

Spanske Oscar Freire i Katjusja-laget var best i spurten og vant fredagens etappe, den tredje siste i sesongåpningen. Edvald Boasson Hagen ble nummer fire, slått også av tyske Gerald Ciolek og italienske Daniele Bennati.

- I en hard bakke et par mil før mål delte feltet seg, og jeg kom med i første gruppe på cirka 50 mann. Jeg fikk hjelp av Geraint Thomas i spurten og var helt der framme. Det går i riktig retning, men jeg begynner å bli sliten i beina. Formen er ikke på topp, men det skal den heller ikke være nå, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

Tyske André Greipel ble kjørt av med nærmere åtte minutter og mistet sammenlagtledelsen og seierssjansen. Også i kampen om poengtrøyen ble han passert med ett poeng av Boasson Hagen.

Martin Kohler fra Sveits har overtatt ledelsen og ligger to sekunder foran australske Michael Matthews.

Boasson Hagen er nummer sju. Han er bare åtte sekunder etter Kohler og har muligheten til å ta sammenlagtseieren.

- Jeg må henge med teten på de siste etappene og ta noen sekunder her og der. Hele rittet kan fort bli avgjort i siste spurt, mente nordmannen.

Fredagens etappe var 130 kilometer lang og gikk fra Norwood til Tanunda. Det er ventet at lørdagens etappe vil avgjøre mye med motbakkefinish. Det er en etappe Boasson Hagen satser hardt på.

Rittet avsluttes søndag.

(NTB)