Frekkest i verden

Hans Petter Buraas var på vei mot sin andre strake seier i slalåm da han ble felt av sin altfor frekke linje og hektet seg opp i en port i andre omgang i italienske Madonna di Campiglio i går.

- Jeg var så keen på å vinne at jeg ble litt ukonsentrert. Neste gang må jeg nok justere tenninga ett hakk ned, sier Hans Petter Buraas til Dagbladet.

Etter den tunge fjorårssesongen har olympiamesteren fra 1998 nemlig bestemt seg for å risikere mer i løypa - simpelthen kline til og håpe at det holder helt ned.

Det gjorde det i Sestriere sist uke.

I går holdt det til ledelse etter 1. omgang - 27 hundredeler foran det østerriske supertalentet Mario Matt.

Ti porter ut i andre omgang mistet han både seieren og den røde ledertrøya i en kjedelig hekt.

Frekk linje

Landslagstrener Steve Skavik elsker måten Burre har kjempet seg tilbake på etter problemene han hadde med overgangen til de nye og korte carvingskiene.

Nå lystrer de superkorte skiene (170 centimeter) som ei dressert bikkje.

- Nå er det ingen som kjører frekkere linje enn Burre. Den stilen er det veldig viktig at han beholder, for det er den som gjør ham god, sier Steve Skavik til Dagbladet.

Etter at han kjørte ut i Kitzbühel i fjor sa Burre følgende til Dagbladet:

«Sannheten er at jeg mangler trua på at jeg kan kjøre fort med disse skiene, og da kjører jeg også uten selvtillit.»

Han følte da at de nye skiene ble kastet på ham i hui og hast fra skifabrikant og serviceteam.

Nå har pipa fått en annen lyd:

- Det er morsommere med korte ski. Det går mye kjappere med dem.

Sa Burre i går.

Bekreftelser

Derfor tok han heller ikke utkjøringen i går så veldig tungt.

- I 1. omgang fikk jeg iallfall vist for meg selv nok en gang at jeg kan kjøre fort på ski. Det er det viktigste for meg nå, sier Burre. Uansett er det verre å hekte hvis du kjører i ditt siste OL og hekter etter å ha ledet med to sekunder fra 1. omgang. Jeg har nok av sjanser til å vinne igjen, smiler Hans Petter Buraas - som med årets sesongåpning går inn for å vinne slålåmcupen sammenlagt og VM i St. Anton.

- Det var jo ikke utgangspunktet foran sesongen, men når jeg nå ligger jevnt med de beste, og til og med slår dem på gode dager, så har jeg fått en bekreftelse på at det skal være mulig å være med i toppen hele sesongen.