Frekkis av Flo

LONDON (Dagbladet): Chelsea- Liverpool 4- 1. - Da jeg ikke fikk spille semifinalen mot Vicenza trodde jeg at jeg hang litt etter de andre spissene. Det gjør jeg ikke nå. Og etter det som har skjedd den siste uka ser jeg positivt på det. Nå handler alt om å få spille cupvinner-finalen i Stockholm, sier Tore André Flo.

Det betyr Floalarm det - ingen ting annet - og du hører signalet sjøl med hørselvern. For da Tore André reiste seg for en strekkskadd Gianfranco Zola to minutter over halv fire lokal engelsk vårtid i går ettermiddag, og bare skred inn i hendelsene på Stamford Bridge, var det alvor.

Og:

Hadde hovedspisskonkurrent Mark Hughes - som tidlig hadde gjort 1- 0 og gjerne ville ha mer - spilt Flo i hans første minutt på banen, så ville Chelsea doblet ledelsen.

- Jeg burde fått den ballen, sier Tore André. - Vi var helt aleine og alt han trengte var å dytte ballen til sida. Men Hughes så ingen ting. Bortsett fra ballen da.

Mark Hughes tenkte på seg sjøl og Stockholm og feide ballen forbi Flo og målet. Det var veldig dumt og veldig egoistisk. Men likevel - og dette er viktig sjøl for alle oss som mener Tore André Flo er Chelseas beste spiss: 34 år gamle Hughes skal ha mye pes for at han de siste ukene har lagt seg til en vane som heter praktscoringer.

Mål med lengde

Både 1- 0, og spesielt 4- 1, var scoringer som fikk en dresskledd Vialli til å reise managerskikkelsen sin i vill begeistring på benken. Men når det er sagt - han sto ikke akkurat stille da Tore André Flo scoret heller. For løpet som startet to meter inn på egen banehalvdel, og ikke minst ballen som kom fordi den måtte komme, var av typen fotballbevegelser som skaper glede.

Og som varer litt - slik at du kan nyte det - før ballen havner i mål.

Tore André Flo stakk og fikk med seg Liverpools midtforsvar representert ved Dominic Matteo og Phil Babb. Det var lett match. Men da han skulle dra en de velkjente og langbeinte fintene på Matteo begynte ballen å hoppe.

Da ble det plutselig vanskelig.

- Det var litt ujevnt på bakken der, sier Tore André. - Jeg fikk plutselig ballen litt høyt oppe på leggen. Men jeg fikk igjen kontrollen og dyttet den forbi keeper.

- Jeg er godt fornøyd med den scoringa.

Leo ut - Stig glemt

Tore Andrés scoring betydde 3- 1 og matchball. Liverpool, som det første kvarteret av andre omgang så ut som vinnere, var plutselig helt ute av det. Bevegelsene forsvant, Leo måtte ut med ei lårhøne, og plutselig var ingen lenger interessert i at Stig Inge Bjørnebye tok med seg venstrebeinet sitt opp i banen og hamret ballen inn foran mål. Som han gjorde da Liverpool var gode.

Og som han ikke fikk anledning til da de røde bare tok kvelden.

I Chelsea derimot er det ingen som slapper av. Det er bare cupvinnerfinalen som gjelder. Og om den konkurransen sier Tore André Flo.

- Jeg har gode forhåpninger og skal gi alt jeg kan. Men jeg merker på treningene at jeg ikke er den eneste som vil spille akkurat den kampen.