Frelseren Strand

Roar Strand varmet benken i nesten 70 minutter før han varmet trønderne på Lerkendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rosenborg - Brann 1-0 (Roar Strand, 83)(Dagbladet.no): - Hvis ikke vi har balltempo klarer ikke vi å spille ut noen, sa RBK-trener Ola By Rise til NRK etter kampen mot Brann. For med 1-0 i hjemmepremieren mot Brann har han fortsatt mye å jobbe med fra Lerkendalbrakka.

Det var nemlig Brann som tok kommandoen fra start. De første 20 minuttene kom de regjerende mesterne knapt nok ut av egen banehalvdel.

Manglende bevegelser, mangelende presisjon i pasningene, og tilsynelatende manglende innsats, ga bergenserne et klart overtak. Og til og med et mål. Men der Rosenborg ikke ryddet opp selv, hjalp kampens dommer til.

Et raskt frispark ble omsatt i mål, men dommer Schjerven anullerte. Uforståelig nok.

Fra benk til heltestatus

Da Brann hadde løpt fra seg, pausen var unnagjort, og kampen var kommet inn i sovemodus, var det på tide å ta noen grep fra sidelinja.

Ola By byttet inn evighetsmaskinen Roar Strand etter 69 minutter. Med det kom de dype løpene i bakrommet. Og da Jan Gunnar Solli kom seg fri på høyrekanten, så Strand sitt snitt. Han startet løpet mot første stolpe.

Servert på sølvfat fra Solli kunne han ikke annet enn å gi Rosenborg ledelsen og tre poeng. For Brann hadde ikke mer å svare med.

- Jeg har bare spilt tjue minutter før i år, så jeg trenger litt kamptrening for å komme i form, fortalte matchvinneren etter kampen.

Og selv uten verken mål eller poeng, var ikke Brann-sjef Mons Ivar Mjelde spesielt nedfor etter tapet.

- Vi har ikke noe å skamme oss over, fortalte han. Og:

- Vi kan alltids vinne neste kamp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer