BEGYNTE BRA: Rosenborg var klart best i den første omgangen, men Plzen tok fullstendig over i den andre. Her jubler Mikael Lustig for sin scoring like før pause. Foto: Reuters / Petr Josek / Scanpix
BEGYNTE BRA: Rosenborg var klart best i den første omgangen, men Plzen tok fullstendig over i den andre. Her jubler Mikael Lustig for sin scoring like før pause. Foto: Reuters / Petr Josek / ScanpixVis mer

Frem med trøste-Plzen, Rosenborg

Tapte 3-2 mot Plzen. Er ute av Champions League.

(Dagbladet): • Viktoria Plzen - Rosenborg 3-2 (4-2 sammenlagt)

Rosenborg går glipp av Champions League for andre året på rad.

I fjor ble de slått ut av Ståle Solbakkens FC København, og i år ble det 4-2-tap sammenlagt mot Viktoria Plzen. Trønderne må nå konsentrere seg om playoff til gruppespillet i Europa League, og får vite motstanderen fredag når kampene trekkes.

- Når vi ikke klarer å kvalifisere oss er det klart at vi ikke er gode nok. Vi må bli mer stabile, sa Markus Henriksen til Viasat etter kampen.

Rosenborg startet kampen glimrende, og dominerte i den første ogmangen. Men i den andre omgangen ødela forsvarsspillet for Rosenborg.

- Vi sa på forhånd at det var muligheter, og det viste den første omgangen. Da ble de nervøse, og de ble også nervøse da vi utlignet, sa Jan Jönsson.

- Det var noen stygge markeringsmisser. Første omgang var veldig bra, men i den andre ødela de markeringssviktene for oss. Det kosta oss, selv om vi ikke spilte en dårlig bortekamp, sa svensken.

Jönssons menn tapte som kjent den første kampen 1-0, og måtte vinne med to mål i kveld for å gå direkte videre til den fjerde kvalifiseringsrunden til gruppespillet i Champions League.

Hadde de vunnet med ett mål ville det blitt ekstraomganger og eventuelt straffespark i Plzen, et par mil utenfor den tsjekkiske hovedstaden Praha.

Best i første omgang Avansementet så ut til å være innen rekkevidde da lagene gikk til pause.

Rosenborg hadde vært det beste laget, skapte flere store muligheter og tok også ledelsen ved svenske Mikael Lustig minuttet før hvilen.

Markus Henriksen slo en fin stikker, og svensken tok ballen elegant med seg forbi to forsvarere før han satt ballen mellom bena på keeperen og i mål.

Like etter gikk lagene til pause, og de tsjekkiske supporterne buet mot hjemmelaget.

To hodestøt Plzen-trener Pavel Vrba så kraftig irritert ut på sidelinja, og har trolig servert spillerne en kraftig skjennepreken i hvilen.

For det var et helt nytt hjemmela som kom på banen etter hvilen, og RBK-forsvaret fikk skremmeskudd på skremmeskudd å bryne seg på.

Etter 55 minutter stanget Marek Bakos inn utligningen, og fem minutter etter det stanget Daniel Kolar de blå-røde i ledelsen.

Begge målene kom etter skrekkelig svakt markeringsspill av Rosenborg-forsvaret, og da spesielt Jim Larsen som hadde i oppgave å passe på både Bakos og Kolar da målene kom.

Prica utlignet Rade Prica sørget for ekstra spenning i kampen da han stanget inn utligningen tretten minutter før slutt. Markus Henriksen var igjen nest sist for Rosenborg, og slo et glimrende innlegg som en umarkert Prica stanget i mål fra kloss hold.

Men det gikk bare ett minutt, og så var Plzen i ledelsen igjen. Og igjen var forsvarsspillet til Rosenborg svært svakt.

En Plzen-søpiller kom seg ned til dødlinja, og la ballen tilbake inn i feltet. Der kom Kolar løpende, og styrte ballen i mål for andre gang i løpet av kampen.

Mot slutten skapte hjemmelaget flere store muligheter, og bare svake avslutninger og en god Daniel Örlund forhindret styggere siffer for trønderne som nå må konsentrere seg om Europa League.