- Fremsto som det laget vi ønsker å være

Mjelde fikk svar på tiltale.

BERGEN (Dagbladet.no): Det var en tydelig lettet Brann-trener som møtte pressen etter det dramatiske bunnoppgjøret i Bergen søndag kveld. Etter en tett batalje trakk Brann det lengste strået og Mjelde mener dagens kamp kan ha en symboleffekt på spillerne.

-Dette hjalp veldig på sjøltilliten og er en veldig god oppreising for spillerne. I dag var spillerne lojale mot spillesystemet, og de ga virkelig svar på tiltale, sier han til Dagbladet.no etter kampslutt.

En ny hit i norsk fotball

Njogu Demba-Nyrén markerte seg kraftig i de drøyt 60 minuttene han fikk på banen, og mottok trampeklapp fra de fremmøtte da han ble byttet ut.

Og Mons Ivar Mjelde ga et stikk til alle som har kritisert gambieren for lang tilvenningstid til norsk fotball.

- Demba har gjort veldig mye riktig og jeg har aldri stilt spørsmålstegn ved hans tilvenningstid eller noe annet. Han har hatt behov for ro rundt seg, og i dag spiller han sin beste Brann-kamp, sier Mjelde diplomatisk.

- Han har gode ferdigheter og kan garantert bli en hit i norsk fotball, tillegger han.

En ydmyk Demba-Nyrén var også fornøyd med den forløsende scoringen.

FORNØYD SJEF: Brann-trener Mons Ivar Mjelde skrøt av spillerne sine etter seieren mot Lillestrøm. Foto: MARIT HOMMEDAHL/SCANPIX
FORNØYD SJEF: Brann-trener Mons Ivar Mjelde skrøt av spillerne sine etter seieren mot Lillestrøm. Foto: MARIT HOMMEDAHL/SCANPIX Vis mer

- Det er deilig å bli akseptert av publikum, og jeg er fornøyd med egen innsats i dag, sier han smilende.

- Det viktigste er at laget vinner, men jeg tar det selvfølgelig som en bonus å score. Det var fantastisk å spille i dag, og publikum var veldig bra.

- Så ut som vi skal være

Til tross for et spillermessig overtak kunne resultatet fort vært annerledes på Brann stadion. På overtid ble Lillestrøms lynving, Magnus Myklebust, frispilt, men landslagskeeper Håkon Opdal reddet forsøket mesterlig.

I etterkant av situasjonen ropte Lillestrøm-spillerne, anført av en rasende Vidar Riseth, på straffe, men ble ikke bønnhørt av dommer Tom Henning Øvrebø.

Eirik Bakke var mer opptatt av å rose Håkon Opdal, som har mottatt mye motbør for sitt slette spill den siste tiden.

- Det var så mye på spill i denne kampen, og det var deilig å vinne. Man vet jo aldri med fotball, noe vi så på slutten der. Heldigvis har vi en matchvinner i Håkon, avslutter midtbanekrigeren.

Mons Ivar Mjelde ønsket å rette blikket fremover og trakk nok engang frem at oppgjøret kunne sees på som et vendepunkt for Brann.

- Fremsto som det laget vi ønsker å være

- Periodevis så vi ut som det fotballaget vi ønsker å være. Det var en strek i regningen at Jan Gunnar Solli måtte ut, men Bjørn Dahl løste oppgaven bra. Vi måtte også foreta mange bytter da mange spillere ble slitne, men hele laget stor frem strålende i dag, skryter han, og trekker frem en annen av kampens profiler:

- Gylfi Einarsson var veldig god i dag og kan bli en viktig brikke for oss. Han er en spiller med potensiale til å score mange mål, en skikkelig «box-player». Nå retter vi blikket fremover og skal jobbe godt frem mot Tromsø, avslutter han.

Brann klatret med seieren til niendeplass på tabellen, og har nå fått heng på Stabæk, som topper tabellen med elleve poeng. Viking kan imidlertid erobre toppen når de avslutter tippeligaens femte serierunde mot Vålerenga i kveld.