French Open-finalist dopingtatt

Den spanske tennisspilleren Lourdes Dominguez Lino har avlagt positiv dopingtest på kokain. Det straffer seg.

Den 21 år gamle spanske tennisspilleren ble testet i en turnering i Mexico i mars i år. Lørdag kveld offentliggjorde kvinnenes tennisorganisasjon WTA både resultatene og straffen.

Den spanske jenta, som er spådd en lysende karriere etter at hun nådde finalen i juniorturneringen til French Open i 1999, fratas både verdensrankingpoeng og premiepenger.

Det betyr at hun må tilbakebetale vel 180 000 kroner i prispenger og hun raser over 150 plasser ned på singlerankingen. Fallet på doublerankingen er enda lenger. Over 600 plasser bakover blir hun degradert.

I tillegg får hun ikke delta i noen profesjonell tennisturnering de neste tre månedene. Det betyr i praksis at hun går glipp av hele høstsesongen og deler av vintersesongen. Dermed har hun nok rast enda lenger ned på rankingen når en ny sesong tar til i januar neste år.

- Vi er svært skuffet over at en spiller som har undertegnet og lovet at hun ikke skal dope seg, likevel gjør det, sier Kevin Wulff. Han er leder for kvinnenes profesjonelle tennisturneringer.