Freser etter garderobe-sjokk

Danske Holger Rune var kraftig irritert på Casper Ruud etter en påstått episode.

TIL FINALE: Casper Ruud (23) tok seg til en sensasjonell semifinale i French Open, etter en dramatisk kamp mot danske Holger Rune (19). Danskens oppførsel under og etter kampen får stor oppmerksomhet. Bilder fra Discovery+. Se semifinalen på Discovery+ fredag 3. juni. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Casper Ruud er klar for en sensasjonell semifinale i French Open. I natt slo han danske Holger Rune.

Det danske stjerneskuddet var tydelig frustrert ute på grusen underveis i oppgjøret, og en episode ved nettet da de to forsøkte å takke for kampen fikk stor oppmerksomhet. Rune så bort da han tok Ruud i hånda, og sistnevnte ristet litt på hodet.

Du kan se episoden her:

TIL FINALE: Casper Ruud (23) tok seg til en sensasjonell semifinale i French Open, etter en dramatisk kamp mot danske Holger Rune (19). Danskens oppførsel under og etter kampen får stor oppmerksomhet. Bilder fra MAX og Discovery+. Se semifinalen på Discovery+ fredag 3. juni. Vis mer

Garderobe-drama

Men dramatikken stoppet ikke der, hevder den danske 19-åringen. Overfor Ekstra Bladet avslører Rune at en episode i garderoben fikk ham til å se rødt.

Holger hevder at Ruud og teamet kom inn i garderoben og feiret i overkant mye:

- Han og teamet er egentlig veldig snille, men han gikk bare rett opp i ansiktet mitt og skriker «JAAA».

Rune fortsetter:

- Jeg tenkte «hva faen gjør du?». Det gjør man bare ikke. Du kan juble så mye du vil på banen, det gjør jeg selv når jeg vinner. Men det der er bare mangel på klasse. Han burde hatt mer respekt.

- Ren løgn

Casper Ruuds pappa og trener, Christian Ruud, sier at det den danske leiren hevder ikke stemmer.

- Det er rett og slett ren løgn, skriver far og trener Christian Ruud til NRK.

Den kommentaren falt IKKE i god jord hos våre danske venner:

- De kan jo ikke hevde noe annet. Det er jo pinlig. Faren (Christian) hadde gått, så jeg forstår at han ikke vet noe. Det var bare fysioen som var der, sier mamma Aneke Rune til danske Ekstra Bladet.

Hun hevder at det Christian Ruud sier er løgn.

- Det skjedde mens Holger ventet på dopingkontroll, så det kan jo ikke faren uttale seg om. Og en ting er at man roper min sønn opp i ansiktet, en annen er at faren lyver til pressen. Det er grenseoverskridende adferd, sier hun til danske B.T.

Overfor NTB sier Christian Ruud at han ikke vil kommentere det siste danske utspillet.

SKREK: Danske Holger Rune skrek mot tribunen under French Open-kvartfinalen mot Casper Ruud. Så forlot moren hans publikum. Bilder fra MAX og Discovery+. Se semifinalen av French Open på Discovery+ fredag 3. juni. Vis mer

Ikke imponert

Casper Ruud har ikke forklart seg om situasjonen som den danske 19-åringen hevder har skjedd, men den norske semifinalisten var generelt lite imponert over oppførselen til motspilleren:

- Jeg kjenner ikke Holger personlig, men har sett på TV at det kan være mye drama til tider. Han er ung og ny og det kan skyldes, men når man er på en stor scene er det kanskje på tide å vokse opp litt, uttalte han på en pressekonferanse ifølge NRK.

I morgentimene har Rune lagt ut en post i sosiale medier.

- Jeg spilte ikke opp til potensialet i kvartfinalen, og det er frustrerende. Jeg burde ha funnet en måte å vinne kampen på, men det hadde krevd mer kontroll over følelsene mine. Jeg er klar over problemet, og det er noe jeg må forbedre, skriver han på Instagram.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer