Edvin Anger

Freser etter Northug-manøver

Edvin Anger (20) reagerer på «brytekampen» mellom han og Even Northug (27) under sprintfinalen i Tallinn. - Det var krig og sånn det skal være, sier Northug.

IKKE FORNØYD: Edvin Anger havnet på den sure fjerdeplassen under sprinten i Estland. Foto: Lise Åserud / NTB
IKKE FORNØYD: Edvin Anger havnet på den sure fjerdeplassen under sprinten i Estland. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Johannes Høsflot Klæbo var nok en gang overlegen og tok sesongens verdenscupseier nummer 18 under sprinten i Tallinn tirsdag kveld. Bak han fulgte franske Lucas Chanavat, mens Even Northug kjempet side om side med det svenske supertalentet Edvin Anger om tredjeplassen.

Og den norsk-svensk-duellen om den siste pallplassen ble av det dramatiske slaget. I den siste bakken før oppløpet holdt det på å gå skikkelig galt da Northug og Agner hektet i hverandre.

- Så ødelegger de for hverandre, utbrøyt Viaplays kommentator Jørn Sundby.

Men utrolig nok holdt de seg begge på skia, og det var til slutt Northug som kunne juble for den siste plassen på pallen, foran 190 centimeter høye Anger.

- Det var krig og sånn det skal være. Å bryte med den største svensken som har gått på ski noen gang og vinne den, da er jeg fornøyd, sa Northug til Viaplay.

PÅ PALLEN: Lucas Chanavat (f.v), Johannes Høsflot Klæbo og Even Northug. Foto: AP
PÅ PALLEN: Lucas Chanavat (f.v), Johannes Høsflot Klæbo og Even Northug. Foto: AP Vis mer

- Jævla lei

- Før kvartfinalen sa jeg at jeg skulle ta på meg boksehanskene. Og dem brukte jeg mot Edvin, fortsetter lillebror Northug i et intervju med Expressen.

Til samme avis beskriver Anger brytekampen mot sin norske konkurrent, slik:

- Vi kommer side om side og hekter. Han klarer å holde seg på beina og dytter meg mot gjerdet så jeg sklir ut i løssnøen og mister all fart, sier han.

FRUSTERT: Edvin Anger. Foto: Henrik Montgomery
FRUSTERT: Edvin Anger. Foto: Henrik Montgomery Vis mer

Svensken har høstet mye ros denne sesongen - blant annet fra storebror Northug - men det har vært en nesten-sesongen for svensken, i den grad det kan sies om en 20-åring som kjemper mot verdens beste skiløpere. Til tross for fem finaler har det vært en sesong uten en eneste pallplass.

Anger er tydelig på at det har vært frustrerende:

- Man blir mer og mer lei. Mange ganger har det vært centimeter og noe som har skjedd. Man blir jævla lei. Det er vanskelig å si nå, men med litt større kapasitet trenger du heller ikke bekymre deg for marginer. Jeg kunne like gjerne hatt to pallplasser i år. Det er tøft, sier han til Expressen.

Even Northug reagerer på Ansgar Evensens manøver: - Unødvendig!. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: NRK Vis mer

Bestefar-Klæbo på tribunen

Klæbo holdt seg som vanlig unna trøbbel og kjørte stødig inn til en ny verdenscupseier. I padlingen i den siste bakken rykket han fra med et kjemperykk og parkerte konkurrentene.

- Johannes Høsflot Klæbo, for en skiløper! Om det er klassisk, skøyting, sprint eller distanse har ingenting å si. Han er verdens desidert beste, roste Viaplays langrennsekspert Niklas Dyrhaug på direkten.

Johannes Høsflot Klæbo byr på seg selv i ny reklamefilm. Video: Løkås/Haarstad. Bilder: Johannes Høsflot Klæbo / Instagram Vis mer

Det var liten tvil om at det var en spesiell seier for Klæbo. I tillegg til å bli den første til å vinne ni sprint-verdenscuprenn på én sesong, satt det en helt spesiell person på tribunen.

- Denne seieren betyr mye og spesielt her i Estland. Bestefaren min på 85 år bor her, og står her med stokken sin og ser på, da er det litt ekstra stas, sa Trønderen til Viaplay etter rennet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer