HØYDEPUNKTER: Se alle målene fra Barcelonas 5-1 seier over Lyon. Video: Viasat

Freser etter VAR-tabbe

Lyon-president Jean-Michel Aulas reagerer etter at Luis Suárez fikk et billig straffespark. Mange spør seg: Hvor var VAR?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Barcelona - Lyon 5-1

Debatten og dramatikken rundt dommernes videoassistanse (VAR) under fotballkamper kommer neppe til å stilne på en god stund.

De seineste Champions League-kampene har gitt oss en rekke situasjoner som er blitt diskutert opp og ned.

Manchester Uniteds straffe, VAR-sirkuset mellom City og Schalke 04 og i går fikk vi en ny episode da Luis Suárez gikk i bakken i motstanderens boks etter en duell med Lyon-spiller Jason Denayer.

Innrømmet feil

Luis Suárez er neppe svigermors drøm basert på måten han er på fotballbanen, men det ble dømt straffespark i situasjonen.

Reprisene viste at det var Suarez som selv tråkket på Denayer før han gikk teatralsk i bakken og vinket mot dommeren.

Det var så stor enighet om at det ikke var straffe at til og med VARs største forkjemper i sosiale medier, Jesper Mathisen, mente det var feil:

- Vi har sett alle vinkler av Suarez-situasjonen, og det er ingen bilder som klarer å rettferdiggjøre at det ble dømt straffespark. Uforståelig at ikke dommerne i VAR-rommet rydder opp etter den polske dommer … Suarez stempler Denayer og får straffe, skriver Mathisen på Twitter.

Nordicbets dommerekspert Svein-Erik Edvartsen fulgte opp på Twitter:

- Den første VAR-tabben i Champions League er et faktum. Barca skulle aldri hatt straffe. Her burde Barca-spilleren blitt tildelt gult kort for hensynsløs takling og Lyon fått frispark. Uforståelig at VAR ikke anbefaler dommeren OFR (on field review). Da hadde det blitt ryddet opp i dette.

Suarez forklarer til Marca at han ikke ble felt:

- Jeg var uheldig og tråkket på ham. Da mistet jeg balansen.

GIGATABBE: Keeperens uoppmerksomhet fører til sjelden blemme. Den er nå sett av flere millioner. Reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet, Vis mer

President freser

Så hvorfor fanget ikke VAR opp situasjonen? RMC Sport hevder å vite at UEFA opplevde tekniske problemer, og at dette skal være årsaken til den omdiskuterte avgjørelsen.

VAR kunne rett og slett ikke hjelpe til, hevder den franske avisa:

Det får Lyon-president Jean-Michel Aulas til å reagere:

- Det forandret utfallet av kampen. Det er absolutt ingen straffe, det er heller Luiz Suarez som skal ha et gult kort for filming. VAR var ikke en suksess i dag, vi ble straffet fordi det ikke fungerte. Barcelona er et veldig bra lag, men det er ikke sikkert resultatet hadde blitt det samme hvis de ikke hadde fått straffe, sier han til L'Équipe

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer