Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Freser mot gravidbildene

Klara Svensson (32) deler en rekke treningsvideoer i sosiale medier, og får kritikk. Nå svarer hun.

Får kritikk: Klara Svensson er gravid og trener aktivt. Det er det ikke alle som liker. Foto: Privat
Får kritikk: Klara Svensson er gravid og trener aktivt. Det er det ikke alle som liker. Foto: Privat Vis mer

Den svenske eksbokseren, som blant annet har gått tittelkamp mot Cecila Brækhus, er 39 uker ut i svangerskapet. Hun velger likevel å holde seg svært aktiv, og deler flere treningsvideoer av seg selv i sosiale medier.

Svensson forteller at hun har hatt enorm treningslyst etter at de første månedene av graviditeten var over, og at hun bare har fått mer og mer lyst til å trene den siste tida.

Trener fortsatt hardt: Den svenske bokseren Klara Svensson viser fram treningen sin i sosiale medier. Foto: Privat
Trener fortsatt hardt: Den svenske bokseren Klara Svensson viser fram treningen sin i sosiale medier. Foto: Privat Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Får kritikk

Det får mange til å reagere, sier den tidligere bokseren i et intervju med svenske Expressen.

Selv om flere forteller at de blir inspirert, er det mange som er forferdet over videoene og mener at hun utsetter kroppen for risiko, sier Svensson.

Også venner har anbefalt henne å holde seg unna løpetrening.

- Folk blir forferdet når de ser en høygravid løpe eller skyggebokse. De mener jeg utsetter kroppen for risiko, sier 32-åringen, som gikk 20 proffkamper og vant 18 av dem. Bare Brækhus og Erica Anabella Farias greide å beseire henne før hun la opp.

JUBELSCENER: Her får Cecilia Brækhus gladmeldingen om at proffboksing blir lovlig i Norge. Se de elleville jubelscenene på Stortinget. Video: Privat Vis mer

Slår tilbake

Den kritikken finner ikke den svenske 32-åringen seg i. Svensson forteller at hun har lagt ned mye arbeid i å finne ut hva som er forsvarlig, og mener at hun selv er langt innenfor grensa:

- Jeg tror det er snakk om generasjonsforskjeller og forskjellige fordommer om hvordan vi skal håndtere å være gravid, sier Svensson til Expressen.

Hun fortsetter:

- Å svette, høre på musikk og få et endorfinkick gjør bra både fysisk og psykisk. Jeg tror det viktigste er å lytte til kroppen. Jeg tror ikke det er så svart-hvitt som enkelte skal ha det til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!