Freser mot Norge

De svenske langrennsjentene vil ha like lange renn som herrene. Kvinnetrener Ole Morten Iversen er uenig, og det får det svenske stjerneskuddet Frida Karlsson (22) til å reagere.

DISKUSJON: Frida Karlsson i samtale med Therese Johaug og Ebba Andersson under VM i Oberstdorf. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

DISKUSJON: Frida Karlsson i samtale med Therese Johaug og Ebba Andersson under VM i Oberstdorf. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet


Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske kvinnelandslaget har i lang tid ment at det er helt feil at kvinnene går kortere enn herrene på flere distanser.

I langrenns maratondistanse går kvinnene tre mil, mens herrene går fem. Herrene går også tremil med skibytte, mens kvinnene «bare» får 15 kilometer.

Frida Karlsson kalte det «nesten krenkende» tidligere i år, og håpet at FIS tok grep.

Utspillet har skapt reaksjoner og diskusjoner. Therese Johaug fortalte Dagbladet tidligere i år til at hun trodde forslaget kom til å føre til mer «vann mellom båtene», men overfor NRK ønsket hun forslaget velkommen tidligere i høst.

Det gjorde derimot ikke kvinnetrener Ole Morten Iversen:

- Jeg som dametrener, ikke bare på elitelag, men i mange år, jeg er fryktelig uenig i at jentene skal gå femmil. Det gagner verken norsk eller internasjonal langrenn og heller ikke rekrutteringen. Det er jeg totalt uenig i, uttalte Iversen til NRK.

Det utspillet reagerer Frida Karlsson på:

- Ja, det tenner en ild i meg. Hvis noen forteller meg at jeg ikke greier noe, da vil jeg bevise at de tar feil. I en fellesstart over femil ser jeg ingen grunn til at vi ikke kan ta Therese (Johaug), sier Karlsson til Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer