Freser mot Norge

De svenske langrennsjentene vil ha like lange renn som herrene. Kvinnetrener Ole Morten Iversen er uenig, og det får det svenske stjerneskuddet Frida Karlsson (22) til å reagere.

DISKUSJON: Frida Karlsson i samtale med Therese Johaug og Ebba Andersson under VM i Oberstdorf. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

DISKUSJON: Frida Karlsson i samtale med Therese Johaug og Ebba Andersson under VM i Oberstdorf. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet


Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske kvinnelandslaget har i lang tid ment at det er helt feil at kvinnene går kortere enn herrene på flere distanser.

I langrenns maratondistanse går kvinnene tre mil, mens herrene går fem. Herrene går også tremil med skibytte, mens kvinnene «bare» får 15 kilometer.

Frida Karlsson kalte det «nesten krenkende» tidligere i år, og håpet at FIS tok grep.

Utspillet har skapt reaksjoner og diskusjoner. Therese Johaug fortalte Dagbladet tidligere i år til at hun trodde forslaget kom til å føre til mer «vann mellom båtene», men overfor NRK ønsket hun forslaget velkommen tidligere i høst.

SØT HEVN: Heidi Weng jublet høyt foran Frida Karlsson etter hun tok VM-gullet 5. mars. Maja Dahlqvist, Linn Svahn og Johanna Hagström bestemte seg for å ta hevn under Expressens intervju med Weng søndag 14. mars. Video: Expressen Vis mer

Det gjorde derimot ikke kvinnetrener Ole Morten Iversen:

- Jeg som dametrener, ikke bare på elitelag, men i mange år, jeg er fryktelig uenig i at jentene skal gå femmil. Det gagner verken norsk eller internasjonal langrenn og heller ikke rekrutteringen. Det er jeg totalt uenig i, uttalte Iversen til NRK.

Det utspillet reagerer Frida Karlsson på:

- Ja, det tenner en ild i meg. Hvis noen forteller meg at jeg ikke greier noe, da vil jeg bevise at de tar feil. I en fellesstart over femil ser jeg ingen grunn til at vi ikke kan ta Therese (Johaug), sier Karlsson til Expressen.

LAVAZÈ: De norske skiguttene er for tiden på høydesamling i Italia. Video: Haarstad/Særsland/Løkås Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer