Petter Northug og Emil Iversen

Freser: - Skandale

Emil Iversen støtter Petter Northug sin kritikk av lørdagens sprintprolog.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Petter Northug og Emil Iversen. Foto: Aftenposten
TIDLIGERE LAGKAMERATER: Petter Northug og Emil Iversen. Foto: Aftenposten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VAL MÜSTAIR/OSLO (Dagbladet): Den tidligere langrennskongen, nå ekspert i TV 2, Petter Northug freser mot åpningen av årets Tour de Ski.

- Skandale, sier Northug til kanalen. Han beskriver avviklingen av sprintprologen. Det er to minutters pause mellom hver femte løper for at løperne ikke skal kunne dra fordel av å gå sammen.

- Dette må være beviset på at vi er på feil plass. Vi kan ikke begynne på denne måten når vi skal vise fram produktet Tour de Ski. Dersom Val Müstair ikke kan ha et bedre opplegg enn at en prolog som varer i to timer så må FIS (Det internasjonale Skiforbundet) finne en annen plass, sier Northug.

EKSPERT: Selvom Petter Northug har lagt opp, holder han fortsatt formen med ski på beina og en liten overraskelse på ryggen. VIDEO: Instagram: Biathlonworld Vis mer

Dagbladet har forsøkt å få en kommentar fra FIS, foreløpig uten svar.

Til TV 2 sier renndirektør i FIS, Michael Lamplot, at han skjønner lite av kritikken.

- Jeg forstår det ikke. Det er en grunn til at vi gjør det slik. Det handler om sikkerheten. Vi har noen utfordrende deler i løypa, så vi vil ha en sikker og fair konkurranse for alle. Det er konsekvensen av å starte løpere puljevis. Jeg forstår ikke dennen kommentaren, sier Lamplot.

Emil Iversen, som ikke tok seg videre fra prologen, er enig med sin tidligere lagkamerat Northug.

- Det er veldig spesielt. Jo dårligere du er i prolog, jo dårligere forhold får du. Jeg har ikke like gode forhold som Sindre i dag, for eksempel. Det er hundre prosent sikkert, sier Iversen til den norske pressen i Sveits.

Han blir spurt om hva han tenker om at Northug kaller det en «skandale».

- Det blir litt «yalla». Ja, jeg vet ikke ... Det er mye lapskaus i Val Müstair. De tar litt ting på sparket. Det virker som de ikke har helt peiling, sier Iversen.

- Det blir litt urettferdig, følger trønderen opp, og understreker at det ikke bare er formatet som gjør at han ikke går videre fra prologen lørdag.

Les mer om herrenes prolog her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer