Nederland Grand Prix

Freste mot eget lag

Max Verstappen hadde god kontroll i Nederlands Grand Prix og tok sin tiende seier i Formel 1-sesongen. Lewis Hamilton var imidlertid fly forbanna på eget lag.

FRESTE: Lewis Hamilton var i skuddposisjon, men en dårlig vurdering av hans Mercedes-teamet gjorde at det ble alt annet enn en god dag for briten. Foto: Pa
FRESTE: Lewis Hamilton var i skuddposisjon, men en dårlig vurdering av hans Mercedes-teamet gjorde at det ble alt annet enn en god dag for briten. Foto: Pa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble noe dramatikk da sikkerhetsbilen måtte samle feltet etter at Valtteri Bottas stoppet på banen med 14 runder igjen. Det ga likevel Verstappen mulighet til å bytte til nye dekk, og han stakk enkelt forbi leder Lewis Hamilton og vant løpet.

- Det var ikke et enkelt løp. Vi måtte pushe og gjorde de riktige valgene mens sikkerhetsbilen var ute. Jeg trodde ikke vi kunne holde det med mindre vi byttet dekk. Vi timet det veldig bra, sa Verstappen i intervju med arrangøren etterpå.

Med den raskeste rundetida sikret Red Bull-føreren seg 26 poeng og styrer mot sammenlagtseier i VM. Han slo Hamilton på målstreken i fjorårets sesong.

Verstappen ledet hele løpet fra første startposisjon på hjemmebane.

VANT: Max Verstappen viste igjen at han er best. Foto: AFP
VANT: Max Verstappen viste igjen at han er best. Foto: AFP Vis mer

Da Verstappen gikk inn for å bytte dekk, forble Hamilton ute på banen. Han hadde imidlertid svært brukte dekk og var sjanseløs. Bak ham fulgte også flere biler med nye dekk.

Både Mercedes-kamerat George Russell og Ferrari-fører Charles Leclerc tok seg forbi briten, som frustrert måtte nøye seg med 4.-plass.

Hamilton var fly forbanna på eget lag, som mente at Russell aldri burde ha byttet dekk. Det gjorde nemlig at Verstappen avanserte opp på andreplass, og enkelt kunne ta over ledelsen fra Hamilton.

Sistnevnte mente at Russell aldri skulle ha gått inn for å bytte dekk, slik at han kunne ha hjulpet til å holde Verstappen bak seg.

- Jeg kan ikke tro hvor mye dere ødela for meg, sa Hamilton svært irritert over teamradioen.

Viaplay sine Formel 1-kommentatorer sa imidlertid at Verstappen mest sannsynlig hadde vunnet løpet uansett, men Hamilton er nok irritert over at han ikke fikk gitt Verstappen større konkurranse.

TAKTISK BOM: Merchedes-sjef Toto Wolff.Foto: Shutterstock
TAKTISK BOM: Merchedes-sjef Toto Wolff.Foto: Shutterstock Vis mer

Neste helg venter en VM-runde i italienske Monza. Det gjenstår sju løp av Formel 1-sesongen.

(NTB/Dagbladet)

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer