Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese Johaug vant

Freste mot Weng

Therese Johaug vant dagens 10 kilometer jaktstart. Bak ble det dramatikk.

SPORTSNYHETENE: Ingvild Flugstad Østberg var ikke fornøyd med Heidi Weng underveis på søndagens jaktstart. Bilder fra NRK. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

Therese Johaug var i en egen klasse og parkerte konkurrentene i gårsdagens 10 kilometer intervallstart.

Med det gikk hun ut 33 sekunder foran Natalja Neprjajeva på dagens jaktstart.

Og Johaug unngikk fall, dårlige ski og en elendig dag. Derfor cruiset hun også inn til seier.

Bak var det et realt drama, som endte med at russiske Neprjajeva tok andreplassen foran Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.

Duellen mellom de to norske ble dramatisk.

PALLEN: Natalja Neprjajeva (t.v.), Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg. Foto: NTB Scanpix
PALLEN: Natalja Neprjajeva (t.v.), Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Østberg jaget

Fra start var Heidi Weng 10 sekunder bak Neprjajeva, mens en gruppe med Jessica Diggins, Ragnhild Haga, Ingvild Flugstad Østberg og Krista Pärmäkoski jaget 10 sekunder etter Weng igjen.

Neprjajeva startet i samme tempo som Johaug, men innså fort at hun skulle kjempe om andreplassen. Rundt 2.5 kilometer ut i rennet ble russeren hentet inn igjen av Heidi Weng.

De to dannet en duo – cirka 40 sekunder bak Johaug. Gruppa bak holdt farten til Johaug.

LÅ I RYGG: Heidi Weng tapte spurtduellen mot Ingvild Flugstad Østberg. Foto: NTB Scanpix
LÅ I RYGG: Heidi Weng tapte spurtduellen mot Ingvild Flugstad Østberg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Weng og Neprjajeva samarbeidet, for de visste at Østberg med flere jaget dem. Og det med god grunn, for Østberg gikk fra gruppen hun lå med og tok sekund etter sekund på duoen.

Halvveis i løpet – etter fem kilometer – lå Østberg, Weng og Neprjajeva samlet.

Reagerte på Weng

Østberg brukte mye krefter på å hente inn konkurrentene, men hun hadde ingen plan om å la de få noen hvileskjær. 29-åringen fra Gjøvik gikk i front, men fikk ikke hjelp da hun forsøkte å få Heidi Weng til å dra:

- Heidi Weng har bestemt seg - hun skal ikke dra én meter. Dette kan Ingvild bli litt irritert over, uttalte NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Weng ble liggende i ryggen, og opp den bratteste bakken halvannen kilometer før mål småtråkket hun litt på stavene til Østberg da Gjøvik-jenta forsøkte å rykke fra.

VANT SPURTDUELLEN: Ingvild Flugstad Østberg rykket fra gruppa hun gikk ut med og sikret en tredjeplass. Foto: NTB Scanpix
VANT SPURTDUELLEN: Ingvild Flugstad Østberg rykket fra gruppa hun gikk ut med og sikret en tredjeplass. Foto: NTB Scanpix Vis mer

TV-bildene levnet ingen tvil. Østberg var tydelig oppgitt. Hun snudde seg og sendte en klar beskjed bakover til Weng.

- Jeg tråkket på staven hennes. Det er sånn som skjer, og det skjedde bak meg også. Når det blir sånn kaving utenfor sporet i løssnø kan det skje. Plutselig er det motsatt, sier Heidi Weng til NRK.

Østberg avslører at hun håpet at bildene ikke ble vist på TV, før hun forklarer at Weng hadde gått på skia hennes «en stund».

- Jeg sa bare «Heidi» litt sint, tror jeg, sånn som det kan komme ut i skirenn. Det var litt i kampens hete da det var igjen 1,5 kilometer, så da hørtes det litt surt ut, forklarer Østberg til NRK.

Uansett, Østberg greide ikke å bli kvitt Weng eller Neprjajeva og inne på stadion var det den russiske kvinnen som var best.

Østberg og Weng kjempet om tredjeplassen, og det hele ble avgjort med målfoto.