Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kastet mobilen og knuste staven

Freste tross Johaug-ros: - Håpløst

Therese Johaug var stolt over å ha klart å følge Linn Svahn inn på oppløpet i sprintsemifinalen i Granåsen. Svahn var derimot illsint og advarer Johaug.

RASENDE: Therese Johaug strålte etter å ha vært så nærme Linn Svahn i sprintsemifinalen i Granåsen. Linn Svahn var derimot illsint. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
RASENDE: Therese Johaug strålte etter å ha vært så nærme Linn Svahn i sprintsemifinalen i Granåsen. Linn Svahn var derimot illsint. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla banket all motstand i sprinten i den harde løypa i Granåsen - slik den meritterte sprintdronninga ofte gjør når motbakkene er tøffe nok.

Men det er den svenske sprintkometen Linn Svahn som leder sprintverdenscupen sammenlagt. 20-åringen har vunnet tre individuelle verdenscupseirer denne sesongen og er i posisjon til å vinne sin første krystallkule.

Likevel var hun rasende etter sprinten i Granåsen. Der endte hun opp på 8. plass - på plassen foran Therese Johaug.

- Jeg er veldig fornøyd, ikke minst med prologen, men også heatene. Å være med Linn Svahn inn på oppløpet, er ikke verst, sa Johaug etter den oppløftende 9.-plassen på sprinten i Trondheim.

Når Dagbladet viderebringer hvor fornøyd Johaug var med å være så nær Linn Svahn på sprinten, blir det svenske stjerneskuddet alt annet enn stolt.

SINT: Linn Svahn har vunnet mye denne sesongen, som på dette bildet fra seieren i Dresden, men var meget sint etter sprinten i Granåsen. Foto: Sebastian Kahnert / dpa / AFP
SINT: Linn Svahn har vunnet mye denne sesongen, som på dette bildet fra seieren i Dresden, men var meget sint etter sprinten i Granåsen. Foto: Sebastian Kahnert / dpa / AFP Vis mer

- Jeg håper ikke at hun så på hva jeg gjorde i dag og prøver å lære av det, for da blir ikke hun en god sprinter, sier Svahn til Dagbladet før hun feller en nådeløs dom over seg selv:

- Jeg var ekstremt sterk, men gjorde helt elendige valg. Det jeg gjør er helt håpløst. Jeg må dusje hodet i iskaldt vann og bli litt smartere til neste sprint, freser den svenske 20-åringen.

- Det er helt sykt hvor dårlig man kan være når man er iført sprintledertrøya. Jeg fortjener ikke den.

REAGERER: Den russiske skihelten Anfisa Reztsova anklaget Tiril Eckhoff for doping. Slik reagerer Therese Johaug. Video: Expressen. Vis mer

Kastet mobilen

Hun var rett og slett rasende etter å ha røket ut i semifinalen sammen med Johaug.

Da håpet om å gå videre til finalen på tid som «lucky loser» ble knust, svartnet det for verdenscuplederen i sprint.

Svahn kastet mobilen i snøen og slo staven i sykkelen hun satt på, viser bilder fanget opp av Aftonbladet.

SKISKYTER?: Therese Johaug har dominert langrennssporten så mye de siste åra at Heidi Weng leker med tanken om å sende henne til en annen idrettsgren. Video/reporter: Kristoffer Løkås/Øyvind Godø Vis mer

- Jeg var sint. Jeg behøver ikke trøst. Jeg behøver straffetrening, forklarer Svahn om de oppsiktsvekkende bildene.

Emil Iversen applauderer konkurranseinstinktet til Linn Svahn.

- Svartøyene til Kalla blir bare dådyrøyner sammenliknet med Svahn. Nå har vi fått en ny definisjon på konkurranseinstinkt. Det er kult å se, men hun må oppføre seg. Å kaste egen mobil går heldigvis bare utover henne selv, påpeker Iversen.

Der Svahn raste etter sin 8. plass, strålte Johaug etter sin 9. plass i sprinten.

Johaug åpner opp for VM-sprint

Tidligere hadde distansedronninga mer enn nok med å ta seg videre fra prologen. Nå peker sprintutviklingen til Johaug rett oppover. Det kan åpne helt nye dører.

- Kan det bli aktuelt å gå sprint og ikke minst lagsprint i VM og OL?

- Vi får se. Det er en kabal som skal gå opp med tanke på totalbelastning. Jeg må se på mulighetene for å kjempe om gull på det tidspunktet, sier Johaug til Dagbladet.

- Det er utrolig moro å gå så bra i en sprintløype her i Granåsen, der det er så høy fart og utforkjøring inn mot oppløpet. Jeg viser at jeg kan være med i tet i ei slik løype også.

Svenskene frykter ikke Johaug

Anna Dyvik, som endte på 4. plass i sprintfinalen på trøndersk snø, frykter imidlertid ikke at Johaug kommer til å bli blant verdens beste sprintere i tillegg.

- Jeg er ikke overrasket over at Therese gjør det bra i en slik sprintløype med lange motbakker. Og nei, jeg er ikke redd for at hun kan komme å slå oss i vanlige sprintrenn, sier Dyvik til Dagbladet.

For fremdeles er Maiken Caspersen Falla - med både individuelt OL- og VM-gull og 20 verdenscupseire - Norges sprintdronning på kvinnesiden, noe hun igjen viste i Granåsen.

- Det smakte godt. Nå håper jeg at det har snudd igjen, etter en periode hvor det har gått litt trått. Det var veldig artig å få det til igjen, sa Falla etter seieren.

Ski Tour 2020 avsluttes i Granåsen søndag med jaktstarter, hvor Therese Johaug og Aleksandr Bolsjunov går ut først.

Hele Norges coronakart