Fri servering kan ende i mer bråk

ST. ETIENNE (NTB-AFP): I det tusener av engelskmenn gjorde inntog i Saint-Etienne i dag, vedtok lokale myndigheter at puber og restauranter kan selge alkohol såvel før, under som etter kveldens kamp. Samtidig øket frykten for bråk.

En rekke bar-eiere lar alkoholen strømme, mens andre velger å holde stengt.

Faren for bråk i forbindelse med åttedelsfinalen mellom England og Argentina er overhengende, men St. Etienne kommer til å åpne bardørene for begge lags supportere.

Bråkmakere på vei?

Kritikerne hevder at en organisert gjeng nordafrikanere er på vei til byen for å provosere fram bråk. Det er heller ikke mer enn 16 år siden England og Argentina kriget på Falklandsøyene, noe ytterliggående uromomenter i begge leire vet å utnytte.

I tillegg kommer tusenvis av tilskuere til å samle seg utenfor arenaen, som bare har plass til 36 000 tilskuere. Det er ventet minst 20 000 argentinske og 30 000 engelske fans, som alle ønsker billetter til kampen.

- Det er nok i underkant av ti prosent av de engelske supporterne som lager bråk, og jeg synes det er mange nok. Jeg har mine 12 ansatte å tenke på, og stenger for sikkerhets skyld, sa en kollega.

(NTB)