Frida Wallberg:- Jeg vet ikke om jeg blir helt frisk

Snakker ut etter kollapsen i bokseringen.

 I KOMA:  Den svenske bokseren Frida Wallberg tas hånd om etter at hun ble slått ut i kampen mot australske Diana Prazak om WBC-tittelen i superfjærvekt i Stockholm Foto: MAJA SUSLIN / NTB scanpix
I KOMA: Den svenske bokseren Frida Wallberg tas hånd om etter at hun ble slått ut i kampen mot australske Diana Prazak om WBC-tittelen i superfjærvekt i Stockholm Foto: MAJA SUSLIN / NTB scanpixVis mer

Den svenske bokseren Frida Wallberg (30) pådro seg hjerneblødning under en WBC-tittelkamp i Stockholm 14.juni i år.

Det så stygt ut og rystet en helt bokseverden. Lenge svevde hun mellom liv og død.

Flere publikummere tok til tårene under de dramatiske minuttene i hallen.

På bedringens vei Hun lå under intensiv behandling på Karolinska sykehuset i Solna i drøye to uker, blant annet i kunstig koma. Så ble hun ble flyttet til et sykehus i Linköping.

Frida Wallberg har kommunisert med fansen gjennom fansen etter VM-kampen. Men i går kveld snakket hun ut med SVT.

- Det har vært veldig følsomt, men at jeg fortsatt sitter her er helt fantastisk. Jeg kunne ikke gå til å begynne med, men nå kan jeg det. Det har vært mye sykehus, rehabilitering og trening. Jeg har trent minnet, det å regne og lese, sa Wallberg i et intervju med SVT.

- Det eneste jeg vil er å komme tilbake til den mammaen som jeg alltid har vært for Nellie (Wallbergs datter) og senere kunne være den Frida som jeg alltid har vært.

Tung tid Det har i ettertid blitt spekulert i om Wallberg hadde en skade fra før, men det har ikke vært noen hendelser som tyder på det.

Flere har lurt på om den svenske boksestjernen kan ha blitt skadet etter å ha sparret mot gutter, eller at skaden kan ha kommet på grunn av kostholdet hennes.

Wallberg kjemper nå med å lære seg dagligdagse ting igjen. Hun må trene opp hjernen.

- Det har vært veldig følsomt. Bare at jeg sitter her nå er fantastisk. Jeg kunne ikke gå i begynnelsen. Det kan jeg nå. Det har vært mye sykehus, rehabilitering og trening. Jeg trener hukommelsen med å regne og lese, sier Wallberg til SVT.

Nå ser hun framover. Boksekarrieren er over. Det viktigste nå er å bli Frida igjen.

Framtida - Jeg vet ikke om jeg blir helt frisk igjen. Men jeg må kjempe. Det eneste jeg vil er å komme tilbake og bli den mammaen jeg alltid har vært for min datter. Og kunne være den Frida jeg alltid har vært. Jeg tenker ikke mye på framtida, jeg er bare glad for å ha fått sjansen til å kunne kjempe meg tilbake, sier den svenske jenta.

Heller ikke Wallbergs kjæreste tror hun kommer til å fortsette med boksing.

- Det er lite sannsynlig. Hun kan ha fått en hjerneskade, og da er det ingen sjans til å kjempe i Sverige. Det er Fridas valg og ingen andres, men dette kan trolig være slutten, sier han til Expressen.