Friday ble hat trick-helt da Lillestrøm snudde 0-1 til 4-1

Sesongens første tap for Mjøndalen.

• Mjøndalen - Lillestrøm 1-4 (1-1)

(Dagbladet): Nyopprykkede Mjøndalen hadde før kveldens kamp ikke røket på et tap i Tippeligaen. Det første kom i kveld mot Lillestrøm. Og det med et smell.

Mjøndalen en tidlig ledelse, men Lillestrøm - anført av hat trick-helt Fred Friday - snudde til 4-1.

Perlescoring Det gikk bare fem minutter før de satte ballen i mål. Et hjørnespark havnet på pannebrasken til Magnus Sylling Olsen, som satte ballen i mål til en ledelse for bruntrøyene.

Så ble det mer og mer Lillestrøm.

Etter snaut 40 minutter kom en fortjent utlikning. Fred Friday forsøkte seg med et skudd fra 20 meter, som fikk den perfekte duppen og gikk i mål bak Iver Forn. En perlescoring.

Bare sekunder senere var de centimetere fra å snu kampen på kort tid da keeper Forn var langt ute og Erling Knutzon forsøkte seg fra skrått hold. Ballen gikk bare såvidt utenfor stolpen.

Kjørte på Men få minutter ut i andre omgang scoret Fred Friday igjen, og dermed hadde Lillestrøm snudd kampen. Keeper Forn tok først et langskudd, men glapp ballen. Der var Friday på pletten, og satte ballen i mål.

Men Mjøndalen hadde på ingen måte tenkt å gi seg. Etter vel 50 minutter spilt, holdt Rhett Bernstein på å sette lagene likt da ballen falt ned i beina på ham fem meter fra mål. Men keeper Origi var godt ute og reddet. Og Mjøndalen fulgte opp med en ny kjempesjanse.

Så var det i andre enden det smalt. Igjen ved Fred Friday, og igjen en perlescoring fra 18 meter og i mål. 1-3.

De gule ga seg ikke med det. Etter 70 minutters spill gjorde Moryke Fofana to lekre piruetter før han kunne dunke ballen i mål.

SNUDDE TIL SEIER: Mjøndalen tok en tidlig ledelse på Isachsen stadion, men Lillestrøm slo tilbake med full kraft.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SNUDDE TIL SEIER: Mjøndalen tok en tidlig ledelse på Isachsen stadion, men Lillestrøm slo tilbake med full kraft. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer