Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friday ble lørdagshelt: - Provoserende

Lillestrøm slo Mjøndalen på Åråsen.

SCORET IGJEN: Lillestrøms Imoh Fred Friday scoret sitt fjerde mål på to kamper mot Mjøndalen.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SCORET IGJEN: Lillestrøms Imoh Fred Friday scoret sitt fjerde mål på to kamper mot Mjøndalen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Lillestrøm - Mjøndalen 3-0 (1-0)

(Dagbladet): Da Lillestrøm og Mjøndalen møttes i april, slo LSKs Fred Friday til med et formidabelt hat trick.

I dag herjet han med Mjøndalen nok en gang og var kanskje den viktigste bidragtsyteren til at Lillestrøm vant 3-0.

Friday, Erling Knudtzon og Malaury Martin scoret målene da Lillestrøm befestet sin posisjon som kanskje Tippeligaens mest definerte midtlag med sin 8. plass.

Mjøndalen reduserte på sin side sine sjanser for å overleve i Tippeligaen. Vegard Hansens menn innehar fremdeles kvalifiseringsplassen, men kan dyttes ned til direkte nedrykksplass om Tromsø tar poeng mot bortesvake Aalesund i morgen.

Friday plaget Mjøndalen igjen I kjølvannet av hva som skjedde sist LSK og Mjøndalen møttes, var det ikke rart at Mjøndalen-fansen skalv da Friday plutselig fikk ballen i 16-meteren etter mye klabb og blabb.

Nigerianeren gjorde som han bruker å gjøre mot de brunkledde og sendte vertene i ledelsen.

Den tidligere LSK-spissen Amahl William Pellegrino ville veldig gjerne score mot gamle lagkompiser og klarte det nesten etter 16 minutter. Pellegrino holdt på å gjøre det helt spektakulære med sitt brassespark, men Arnold Origi sa takk for sist og stoppet forsøket med en glimrende redning.

Rett etterpå holdt Erling Knudtzon på å kontre inn 2-0, men avslutningen gikk like utenfor. LSK hadde flere gode kontringsmuligheter, men det ble med Fridays scoring før hvilen.

- Han er provoserende, sa Mjøndalens Joachim Solberg Olsen i pausen på C Mores spørsmål om Friday er et irritasjonsmoment i Mjøndalen-leiren.

Knudtzon med utsøkt lobb Vegard Hansen var klar på at sine elever måtte frem og angripe, og det tok ikke mange minutter av 2. omgangen før Mjøndalen skapte en stor sjanse.

Innbytter Erik Hurtado fant Mads Hansen foran mål, men den humørfylte lysluggen tok ikke vare på gigantmuligheten og skjøt like utenfor.

I det 54. minutt scoret Friday på ny, men denne gang ble ikke scoringen godkjent, ettersom 20-åringen var i offside-posisjon da pasningen ble sendt.

Kvarteret senere var Friday på farten igjen, men headingen suste i lengste stolpe.

I stedet fikk Knudtzon endelig fullklaff. Og måten han gjorde det på var rett og slett nydelig. Hurtigtoget har blitt en bedre avslutter med årene og viste det til fulle da han elegant lobbet inn 2-0 etter 70 minutter.

Det var 26-åringens niende seriemål i inneværende sesong.

Tre minutter før full tid fastsatte Malaury Martin kampen med sin 3-0-scoring etter en effektiv LSK-kontring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!