Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friday er god, men denne lørdagen var Origi enda bedre for Lillestrøm

LSK-trener Runar Kristinsson og VIF-trener Kjetil Rekdal er enige om en ting. Arnold Origi reddet Lillestrøm da de trengte noe ekstra mellom stengene.

BEST, MENER DAGBLADETS KOMMENTATOR: Arnold Origi reddet Lillestrøm mot Vålerenga i dag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BEST, MENER DAGBLADETS KOMMENTATOR: Arnold Origi reddet Lillestrøm mot Vålerenga i dag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm-Vålerenga 2-0 (2-0)

LILLESTRØM (Dagbladet): - Origi har holdt oss i front gjennom et par meget gode redninger, sa Runar Kristinsson i pausen. Etter kampen pekte Kjetil Rekdal på samme mann. Mens Lillestrøm-keeperen selv er mest opptatt av å skryte av laget.

- Meget godt forsvarspill, sier Arnold Origi.

- Når laget kriger som i dag er det bare deilig å se på.

Før pause hadde Vålerenga to enorme sjanser. Den første ved Daniel Fredheim Holm. Den andre ved Vajebah Sakor. Men Arnold Origi reddet begge. Og reddet kvelden for Lillestrøm.

- Det er disse kampene alle venter på her på Lillestrøm, sier LSK-trener Runar Kristinsson. - Derfor er det ekstra godt å vinne. Og jeg syns vi gjorde mye bra i denne kampen. Vi opptrer stadig bedre og bedre som et lag.

Lillestrøms kontringsstyrke er kanskje Norges beste. Når mulighetene byr seg kommer de fort, presist og med veldig mange gule trøyer. Men Runar Kristinsson kjøper ikke den evalueringen. Han mener laget har mye å gå på i kontringsspillet.

- Mot Odd (3-1) scoret vi ingen kontringsmål, i denne kampen scoret vi ett. Det betyr at vi ikke er så gode som mange sier, vi kan bli enda bedre. Men selvfølgelig, vi har farten og viljen til å gå fort i angrep. Og det skal vi fortsette med.

Tippeligaens toppscorer ga Lillestrøm 1-0, heter Fred Friday (20), har scoret sju mål og er bare 20 år. Mange tror han forsvinner fra Åråsen allerede til sommeren. Men selv vil han ikke snakke så mye om det. Fordi han er en beskjeden ung mann under kontrakt med Lillestrøm.

- Jeg har ikke fokus på det, sier han. Jeg prøver bare å gjøre mitt beste.

- Men sju mål på åtte kamper hjelper på interessen fra andre klubber?

- Jeg er her. Det er dette som er jobben min, sier Fred Friday.

Kjetil Rekdals jobb er å få Vålerenga på beina igjen. Seks poeng på åtte kamper er dramatisk lite. Men likevel fortviler ikke VIF-treneren. Ikke ennå.

- Det er vanskelig for meg å være sint etter en kamp hvor vi gjør veldig mye bra, sier Kjetil Rekdal. -Derfor er jeg også stolt av spillerne mine. Men selvfølgelig, det er ikke bra nok. Og problemet er at vi ikke scorer mål.

Brekker du Vålerengas problemer ned i helt avgjørende kampavgjørende faktorer er det først og fremst to ting som plager Kjetil Rekdal.

Laget hans slipper inn tidlige baklengsmål i hver eneste bortekamp. I den andre enden scorer de ikke på mange og store målsjanser.

- Mål avgjør fotballkamper og vi scorer ikke, sier Vålerenga-treneren. - Det er en stor del av problemet. Men vi gjør noen defensive feil også i denne kampen. De ble også ganske avgjørende.

- Vi hadde ballen mest og jeg tror vi skapte mest også, sier Vålerengas Ghayas Zahid. Sammen med Daniel Fredheim Holm var han Vålerengas beste spiller etter pause. Men det hjelper bare Vålerenga litt at playmakere som Zahid og Fredheim Holm er gode når bevegelsene rundt dem mangler.

Og bare en - enten han heter Jesper Arvidsson (dårlige innlegg) eller Rasmus Lindkvist (gode innlegg) på venstrebacken - er ikke nok.

- Det er riktig, sier Ghayas Zahid. - Vi mangler litt trøkk og bevegelser. Men jeg er ikke bekymret. Vi er et godt lag og vi kommer til å vinne fotballkamper.

Skulle Ghayas Zahid vært utvist da han meide ned Lillestrøms Håkon Skogseid to minutter før slutt? Ja, mente de fleste på Åråsen. Men ikke Ghayas Zahid.

- Jeg gikk ikke inn med to strake bein. Det var ikke pent, jeg var frustrert, men gult kort var riktig, sier VIF-spilleren.

Hele Norges coronakart