Fridde på direkten etter EM-exiten

- Alt var så trist, sier Domenech.

(Dagbladet.no): Frankrikes trener Raymond Domenech blir trolig dumpet som sjef for det franske landslaget etter at de i går røk ut av EM med ett poeng på tre kamper.

Kanskje har Domenech mer hell i kjærlighet. Han benyttet nemlig anledningen, i nederlagets time, til å fri til kjæresten Estelle Denis på direktesendt TV.

- Jeg har bare en plan i øyeblikket, og det er å gifte meg med Estelle. Det er først i kveld jeg ber om hendes hånd i ekteskap, sa Domenech.

Fram til da hadde det meste gått mot den franske landslagssjefen i går kveld.

Franck Ribery måtte ut med kneskade, Eric Abidal ble utvist og laget straffespark som ga Italia ledelsen, og Thierry Henry styrte inn 2-0 for Italia da han sto i mur på frispark fra Daniele de Rossi.

- Ville vise følelser

Men i stedet for å grave seg ned i elendigheten, valgte altså Domenech å forsøke å spre et kjærlighetsbudskap. Hvor malplassert det enn kunne virke for enkelte.

Som The Independent skriver i dag: «Det er ikke noe du kunne tenke deg at det kunne falle Alex Ferguson inn å gjøre i et slikt øyeblikk».

ALT VAR TRIST: Kaptein Thierry Henry og trener Raymond Domenech på banen etter tapet mot Italia. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix
ALT VAR TRIST: Kaptein Thierry Henry og trener Raymond Domenech på banen etter tapet mot Italia. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix Vis mer

Så Domenech måtte selvsagt forklare timingen av frieriet.

- Alt var så trist. Jeg tenkte at livet har noen vakre øyeblikk, og at du burde fortelle folk at du elsker dem. Jeg ønsket å vise følelser. Jeg kommer ikke til å gjøre det igjen, lover Frankrikes sjef siden 2004.

Deschamps overtar?

Det spørs vel om han kommer til å lede «Les Bleus» igjen, heller. Domenech ledet det franske U21-landslaget fra 1993 til 2004, da han overtok a-landslaget etter Jacques Santini etter kvartfinaletapet mot Hellas i Portugal-EM.

Domenech ledet Frankrike til VM-sølv mot nettopp gårsdagens motstander Italia i 2006.

Den italienske avisa Corriere dello Sport hevder at tidligere Juventus-trener Didier Deschamps er favoritt til å overta jobben dersom Domenech får fyken.

Fridde på direkten etter EM-exiten
FÅR HAN JA? Domenech fridde til kjæresten Estelle Denis etter kampen. La oss håpe han har mer suksess på hjemmebane.