Friedel-debut for Liverpool fredag?

I går hadde Brad Friedel sin første treningsøkt med Liverpool. Allerede 2. juledag kan den amerikanske landslagskeeperen være førstevalget, mot Leeds på Anfield Road.

Etter fem år med byråkratiske langpasninger har Brad Friedel endelig skaffet seg arbeidstillatelse i fotball-landet. Og den blir bare fornyet hvis amerikaneren spiller minst tre av fire Liverpool-kamper resten av sesongen.

Det betyr at Liverpools usikre keeper, David James, har fått kruttsterk konkurranse i julepresang. Og at kampen kan få amerikansk vinner allerede fredag.

- Jeg har aldri tvilt på evnene til David James, sier Liverpool-manager Roy Evans til AP.

- Men nå har vi fått en flott kamp om plassen, med to potensielle førstekeepere.

Anfield-fansen er helt sikkert glade for at monopolsituasjonen aller bakerst er over. I frustrasjon over 90-tallets magre pokal-utbytte har de plassert en betydelig del av skylda på den tidvis slepphendte målmannen og gitt ham det lite ærefulle tilnavnet «Calamity James» - «Katastrofe-James».

Trygghetsløsningen kan være amerikansk og starte jobben som fremmedarbeider før fansen har fordøyd julekalkunen skikkelig.

Brad Friedel er uansett glad han endelig er på plass på Anfield:

- Å spille for Liverpool vil gjøre godt for min internasjonale karriere og gi meg en strålende oppladning til sommerens VM, sier Friedel, som er USAs andrevalg i øyeblikket.

Førstekeeperen heter Kasey Keller og står i mål for Leicester.

  • Liverpool måtte ut med om lag 2,2 millioner kroner for 26-åringen som kommer fra Major League-klubben Columbus Crew.