ALDER INGEN HINDRING: Brad Friedel (i gult) har passert 41 år, men har likevel ingen planer om å gi seg. Her i kamp mot Manchester City tidligere i sesongen. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix
ALDER INGEN HINDRING: Brad Friedel (i gult) har passert 41 år, men har likevel ingen planer om å gi seg. Her i kamp mot Manchester City tidligere i sesongen. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB ScanpixVis mer

Friedel gir mamma (70) æren for at han fortsatt spiller

41-åringen står mot Inter i kveld.

Fotballstudio: Se seks Europa League-kamper direkte fra kl. 18.00.

(Dagbladet): I kveld har Tottenham et glimrende utgangspunkt til å gå videre til kvartfinalen i Europa Leauge når de møter Inter på San Siro i Milano.

Spurs herjet med italienerne på White Hart Lane forrige uke, og leder hele 3-0 før kveldens returoppgjør.

De mangler riktignok Gareth Bale, helten fra kampen sist uke. Han fikk sitt fjerde gule kort for filming denne sesongen, og er utestengt.

- Vi har vært uten ham før og likevel klart oss. Gareth kan utgjøre forskjellen i hvilken som helst kamp, det vet vi. Vi kommer til å savne ham, men vi må tro på oss selv, sier manager André Villas-Boas ifølge den engelske avisa Telegraph.

Superveteran i mål Inter kommer til å gå hardt ut, og mye kan komme til å hvile på skuldrene til keeper Brad Friedel (41).

Superveteranen har mistet plassen sin i laget de siste månedene, men får etter alt å dømme sjansen på bekostning av Hugo Lloris i kveld.

Selv om Friedel har nådd en alder der de fleste spillere har pensjonert seg, har han ingen planer om å legge hanskene på hylla.

- Jeg føler meg like bra som alltid. For meg er alderen bare et tall. Jeg ville aldri skrevet ny kontrakt hvis jeg ikke trodde jeg kunne prestere. Naturlig nok kommer det en tid der alle utøvere må gi seg, men inntil da vil jeg fortsette å spille, sier han.

Friedel gir moren mye av æren for at han holder seg så godt.

- Moren min er 70 år gammel, og jobber fortsatt som gymlærer. Hun har ikke noe ønske om å gi seg. Hun underviser barn fra førskolen til 14-åringer. Du ville ikke gjettet at hun er 70, det er helt sikkert.

- Stiller sterkt lag Selv om Tottenham har et forsprang på tre mål før kampen, sier manager Villas-Boas at de ikke kommer til å ta lett på oppgaven.

- Ingen sjanse. Vi tar denne kampen veldig seriøst, og har et godt utgangspunkt fra hjemmekampen. Likevel, det er vanskelig å slå Inter  på deres hjemmebane. Vi starter med et sterkt mannskap for å være sikre på å videre.

Tottenham kjemper for tiden hardt for å nå neste sesongs Champions League, og ligger for tiden på 3. plass i Premier League.