Friend drømmer om Premier League

Men kan ikke flytte dit.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): LSK - Molde 2-4 eeo.

Etter 24 minutter viftet Rob Friend vekk en LSK-back, dunket ballen i mål og sendte Molde på vei mot klubbens andre cupfinaleseier.

- Dette er en flott følelse. Jeg visste ikke hvor stor cupfinalen er før jeg kom hit til Ullevaal og så fansen, sier kanadiske Friend til Dagbladet.no.

Bare i England har cupen samme status som i Norge. Og det er Premier League 24-åringen sikter seg inn på.

Først må Canada rykke opp fra 82. plass på Fifa-rankingen.

- England er drømmen for meg. Men foreløpig kan jeg ikke spille der fordi Canada ikke er rangert blant de 70 beste i verden, sier Friend.

Han har kontrakt med Molde én sesong til, og blir i klubben dersom moldenserne kommer seg helskinnet gjennom kvaliken. Der møter Friend sitt gamlelag Moss.

- Jeg kjenner Moss-spillerne godt, de kommer til å gjøre det vanskelig for oss, sier Friend.

STOR OG STERK: Rob Friend tror LSK ikke regnet med at han kunne bruke føttene også. Her feirer han Moldes ledermål. Foto: Scanpix
STOR OG STERK: Rob Friend tror LSK ikke regnet med at han kunne bruke føttene også. Her feirer han Moldes ledermål. Foto: Scanpix Vis mer

Akkurat som han stadig skapte trøbbel for LSK. Kanadieren tror de gulsvarte undervurderte ham før kampstart, på tross av at han forrige uke nettet to på Åråsen.

- LSK ble tatt på senga, de trodde jeg bare scorer med hodet. Da jeg fikk ballen, visste jeg allerede med førsteberøringen at den skulle i nettet, sier Friend.

Også spissmakker Madiou Konate scoret, i sin første cupkamp for Molde noensinne.

- Det er helt fantastisk å score i en cupfinale. Jeg er stolt av meg selv og lykkelig, sier senegaleseren.

En annen matchvinner ble Knut Dørum Lillebakk. Åtte minutter ut i ekstraomgangene reddet keeperen både Frode Kippes nikk før han tok returen.

- Det var nok en av mine aller beste redninger. Og den kom på et viktig tidspunkt, sier Lillebakk.

Han var sjanseløs på de to andre målene LSK scoret.

- Jeg føler at hele laget er matchvinnere i kveld. Det var sterkt av oss å reise oss etter de to smellene vi fikk, sier keeperen.

KONATE-MÅL: Madiou Konate er stolt av seg selv etter cupseieren.