Friend vil vekk

Rob Friend har skutt Molde til NM-gull og ny kontrakt i Tippeligaen. Nå ønsker han nye utfordringer, helst i England eller Tyskland.

MOLDE (Dagbladet): Ifølge Friend har flere klubber meldt sin interesse for han.

-  Nå skal vi feire Tippeliga-plassen i noen dager før det blir to uker på stranda i California med kjæresten og besøk hos familie og venner i Canada, sier Friend.

-  Jeg er klar til å ta steget videre, men ser det ikke som noe nederlag om jeg blir i Molde neste år og fullfører kontrakten med klubben. Det er et pluss at Molde skal spille UEFA-cup neste sesong, sier Friend.

Sjansesløsing

Friend scoret seg inn i alle Molde-tilhengeres hjerter og nervesystem da han etter en times sjansesløsing av hjemmelaget, headet inn Øyvind Gjerdes innlegg i en tøff duell med Moss-keeperen. Dommer Terje Hauge var raus da han lot Friend bruke sin luftstyrke på grensen mot frispark for angrep på keeper.

-  Jeg ble fem kilo lettere av den scoringen, innrømmer Molde-kaptein Daniel Berg Hestad, som har opplevd hjemkomsten som tøff med bunnstrid i Tippeligaen.

Våge å underholde

Med 15-4 i målsjanser til Molde, var det både et rått og vått parti da Molde sikret seg ny kontrakt i iskald regn og vind på hjemmebane.

 VIL BORT: Rob Friend scoret igjen, men forlater trolig Daniel Berg Hestad (t.v.) og Molde. Foto: Tommy Jacobsen
VIL BORT: Rob Friend scoret igjen, men forlater trolig Daniel Berg Hestad (t.v.) og Molde. Foto: Tommy Jacobsen Vis mer

-  Jeg tror det ville ha blitt panikk i rekkene om Moss hadde tatt ledelsen på en av sine få sjanser. Jeg kan ikke huske sist vi misbrukte så mange store målsjanser, sier Berg Hestad, som nå ser framover med Moldelaget.

-  Jeg håper vi får en trener med samme filosofi som Åge Hareide og Erik Brakstad hadde. Vi må våge å underholde. I år har vi svingt for mye i prestasjonene. Det er spillernes eget ansvar, mener Berg Hestad.

Den eneste spilleren som helt sikkert forlater Molde, er Magnus Kihlberg. Etter 114 kamper på tre sesonger for Molde og ni år i norsk toppfotball, er han nå klar for tre år i Arne Erlandsens Gøteborg IF.

-  Jeg vil hjem til Sverige. Cupfinaleseieren er det største jeg har opplevd i Norge, sier Kihlberg, som avsluttet med stil i norsk fotball.

 Moldetrener Bosse Johansson forsøker igjen å pensjonere seg som fotballtrener.

-  Jeg ga allerede i august signal om at jeg vurderte å gi meg, men klubben fikk det endelige svaret for ei uke siden.

Det var bare meningen å være her denne sesongen, sier Bosse Johansson.

TAKK FOR I ÅR: Molde-kaptein Daniel Berg Hestad jubler på Molde Stadion etter seieren over Moss.