Friere tøyler for Hedda Berntsen

Ny trener har gitt slalåmesset Hedda Berntsen friere tøyler, men kravet er at hun gjør det hun må gjøre på treningssiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I fjor ble hun kritisert under OL fordi hun lekte for mye. Det ble sagt at Hurum-jenta ikke fokuserte nok på treningsarbeidet.

Landslagssjef Olav Skjøtskift var en av dem som kom med den sterkeste kritikken av Berntsen.

Men nå er ikke Skjøtskift trener lenger. Amerikaneren Felix McGrath har overtatt kvinnelaget, og tonen er blitt en helt annen.

- Jeg synes saken fra OL kom skjevt ut i mediene, så jeg vil egentlig ikke snakke mer om det, sier Hedda Berntsen selv til Drammens Tidende. Hun forbereder sesongen på treningsleir i Mellom-Europa sammen med de andre alpinjentene på verdenscupnivå.

- Hedda må få gjøre mer hva hun vil på treningene, for det er viktig at hun trives. Det er først da hun kjører bra, sier Olympiatoppens Finn Aamodt. Han og amerikaneren er enige om hvordan Berntsen skal ha det.

- Hedda har funnet en god kombinasjon mellom lek og fokus på trening. Hun trener mer disiplinert enn før. Når hun har tid utenom leker hun seg med frikjøring, sier McGrath til Drammens Tidende.

Hedda Berntsen har begynt å kjøre storslalåm igjen og satser på å sesongåpne i østerrikske Sölden 26. oktober.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer