Frifunnet for EPO-bruk

Den danske syklisten Bo Hamburger ble i går kveld frifunnet for EPO-misbruk.

Hamburger ble i april den første idrettsutøver som testet positivt på EPO. Han forsvarte seg imidlertid med at den nyutviklede testmetoden ikke er helt pålitelig, og at manglende standardisering av testen fører til at den kan gi ulikt resultat avhengig av hvor testen gjennomføres.

Domsutvalget i Danmarks idrettsforbund (DIF) var sterkt i tvil, men etter en saksbehandling som varte i fire og en halv time fant utvalget at bevisene mot 31-åringen var utilstrekkelige til å felle ham.

Det ble utslagsgivende at det var foretatt to analyser av B-prøven, og med noe ulikt resultat. A-prøven og den ene B-prøven hadde verdier som tilsier at han «helt sikkert» hadde brukt EPO, mens den andre B-prøven hadde en verdi rett under grenseverdien for konklusjonen «helt sikkert».

- Jeg og min familie har vært under et utrolig press. De tre siste månedene har vært et rent helvete. Nå skal jeg videre, og kanskje får jeg masse energi av dette. Jeg skal iallfall kjøre ritt igjen, sa Hamburger, som takker stjerneadvokaten Merethe Stagetorn for sakens utfall.

DIFs dopingutvalg hadde bedt om to års utestengelse, og utvalget vil nå vurdere om saken skal ankes til appellutvalget.

(NTB)