Friidrett: Norge rykker opp

Riga: Det norske kvinnelaget vant 2. divisjon i europacupen i friidrett lørdag og rykker dermed opp i 1. divisjon neste år. I Finland kvalifiserte John Erzgaard (bildet) seg til EM.

Norge vant med 136,5 poeng, foran Latvia med 131 poeng og Irland med 129 poeng.

Det ble ingen norske grenseirer i stevnet, men blant annet seks andreplasser, og det holdt altså til opprykk.

John Ertzgaard (24) klarte VM-kravet på 100 meter med tiden 10,26 under europacupstevnet i Finland lørdag.

Men det holdt ikke til seier, slik Ertzgaard trodde på forhånd. Han ble slått av finnen Tommi Hartonen med 0,05 sekunder.

- Jeg er normalt bedre enn ham, men ble stresset da han kom foran og fikk ikke til den avslutningen som vanligvis er min force, sa Ertzgaard.

- Likevel er jeg fornøyd med at jeg satte pers med en hundredel i et dårlig løp. Jeg lover absolutt revansj på finnen på 200 meter søndag. Da skal jeg doble denne tiden. Det skulle bli 20,52. Jeg garanterer at jeg tar VM-kravet også på den distansen, sa Ertzgaard.

VM-kravet er 20,72. Ertzgaards personlige rekord er på 20,47. Nøyaktig samme «pers» har Hartonen. I VM satser Ertzgaard primært på 200 meter, men har ikke helt oppgitt å stille på 100 meter også.

- Men jeg må ned på 10,10-10,15 for å bli bedre på 100 meter. Kommer jeg ned på 20,30-tallet på 200 meter, er jeg blant de 10-15 beste i verden. Det er på den distansen jeg vet at jeg har noe å gjøre, men foreløpig er jeg nok best på 100 meter, mener John.

- Jeg er langtfra i toppform. Trener Leif Olav Alnes har lagt opp et fint progresjonsprogram for meg som skal gi toppform om fem-seks uker. Det vil si under VM. Jeg håper å forbedre meg med ett tidel hver uke framover og da kan dere jo regne ut sjøl, sa Raufoss-gutten.

Quincy Douglas var bare ett tidels sekund fra sin norske rekord da han løp inn til 3. plass på 400 meter under europacupen i friidrett lørdag.

- Jeg var ikke så passiv som jeg har vært tidligere i år, og fikk min beste plassering til dato i europacupen, sa den fornøyd bergenseren.

- Det går bedre og bedre, og jeg er ikke så langt unna 45-tallet. Når det blir litt varmere senere på sommeren, regner jeg med at rekorden ryker, sa han.

(NTB)