- Friidretten har et troverdighetsproblem

Lemfeldig dopingtesting og sterke bindinger har gjort at Johan Kaggestad har mistet tilliten til friidretten.

KRITISK: Johan Kaggestad er tidligere friidrettstrener og ekspert på blant annet sykkel og doping i TV 2. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KRITISK: Johan Kaggestad er tidligere friidrettstrener og ekspert på blant annet sykkel og doping i TV 2. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Her hjemme handlet det meste om Karsten Warholm og Ingebrigtsen-brødrenes jakt på medaljer under friidretts-VM, men den store saken internasjonalt var dopingsaken mot Alberto Salazar. Verdens mest kjente friidrettstrener er utestengt fra idretten i fire år for brudd på dopingreglene.

Salazar, som leder løpeprosjektet Nike Oregon Project, skal blant annet ha gitt testosteron til utøvere og eksperimentert med ulike metoder for å omgå dopingreglementet. Den tidligere norske friidrettstreneren Johan Kaggestad er ikke overrasket over at Salazar har handlet utover hva som er lovlig i idretten.

- Slik jeg kjenner Salazar har han alltid vært ekstremt opptatt av å lykkes. Da er det lett å tråkke over streken, sier Kaggestad som møtte amerikaneren for første gang på 80-tallet. Han har lenge hatt sine mistanker mot Nikes løpeprosjekter.

- Det var Nike som startet Athletics West, som er forgjengeren til Nike Oregon Project, og jeg har hatt mine mistanker siden de ringte meg på 80-tallet, og lurte på hvilke øvelser det skulle være dopingtester på under Bislett Games, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer