Friidretten valgte Svein Arne Hansen

Svein Arne Hansen ble søndag valgt til ny president i Norges Fri-idrettsforbund. Han innrømmer at utfordringene og oppgavene står i kø.

- Det er nok av arbeidsoppgaver å gå løs på. Vi har diskutert en strategiplan for årene 2005 til 2008 på tinget her i Molde, og selv om friidretts-Norge er litt delt, så kan jeg nevne at rekrutteringsarbeidet, anleggssituasjonen, barne- og ungdomsfriidretten og toppidretten blir store satsingsområder i årene som kommer, sier Svein Arne Hansen til NTB.

Han kom inn i friidrettsstyret for to år siden, og har til nå virket som visepresident under Marius Rooth. Nå har han tatt skrittet helt til topps i forbundet, som har mistet sine største idrettslige profiler de siste årene.

- Jeg kommer til å jobbe i det nye styret som jeg har gjort i Bislett Games de siste årene. Det innebærer at jeg kommer til å involvere styret mye mer i arbeidet enn det som har vært vanlig under de siste presidentene, sier Hansen. Selv ser han på seg selv som en inspirator.

Sterkt styre

«Bislett-Hansen», for det er gjennom Bislett Games han er kommet inn i friidretten, mener han har fått med seg et veldig sterkt og godt styre.

- De folkene som er valgt inn er virkelig kompetente til å gå løs på alle de oppgavene som venter oss, mener Hansen.

Tore Hordnes fra Bergen er blitt visepresident. Marius Bakkens trener Eystein Enoksen fra Tjalve (Oslo) er også valgt inn i det nye styret sammen med Tormod Antonsen fra Spydeberg, Veslemøy Hausken fra Haugesund, Gro Nesheim Bjørkvik fra Skjalg, Ragnar Einhjellen fra Gloppen og Hilde Stokke Bjørkmo fra Rana.

- Det er et spennende styre, sier Svein Arne Hansen, som også legger til at en stor del av administrasjonen i friidrettsforbundet er fornyet den senere tiden. Det gjør at han har tro på at framgangen skal komme, selv om det kan ta litt tid.

For friidretten er det sportslig sett VM i Paris i slutten av august som er det store målet i år.

NTB