Friidretts-NM til Byrkjelo i 2018

Arrangerer NM igjen.

 NYTT NM:  Byrkjelo skal arrangere NM i friidrett akkurat som de gjorde i 2011. Da vant Andreas Thorkildsen kongepokalen.
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix
NYTT NM: Byrkjelo skal arrangere NM i friidrett akkurat som de gjorde i 2011. Da vant Andreas Thorkildsen kongepokalen. Foto: Vegard Grøtt / ScanpixVis mer

Byrkjelo hadde NM i friidrett i 2011. Mesterskapet var svært vellykket og ble karakterisert som «det beste NM noensinne». Nå er det klart for nytt mesterskap, i 2018.

Breimsbygda skal stå som arrangør etter at styret i Norges Friidrettsforbund ga mesterskapet til Sogn og Fjordane nok en gang. Det skjedde fredag.

- Vi kjenner Byrkjelo som en solid arrangør av store nasjonale og internasjonale arrangement med mange og dyktige frivillige krefter. I 2011 ble hovedmesterskapet arrangert i Byrkjelo, i 2013 gikk NM for veteraner der, og i år møttes juniorene til mesterskap, sier Tore Hordnes, som fredag overtok presidentvervet i Norges Friidrettsforbund etter at Svein Arne Hansen trakk seg.

Byrkjelo hadde sitt første NM-arrangement i 1988. Deretter var det mesterskape på det lille tettstedet også i 1999 og i 2011. Det kommende NM-et blir altså det fjerde i rekken. Tidligere var også stedet kjent for Byrkjelo Games, et stort internasjonalt stevne og et samarbeidsprosjekt med Bislett Games.

I år gikk hovedmesterskapet i friidrett i Haugesund. Neste år er det Askøy ved Bergen som er mesterskapsarrangør og i 2017 skal Sandnes være vert for NM. Sistnevnte hadde mesterskapet også i 2010, mens Askøy hadde sitt første og eneste NM i 1998.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram