Friidretts-VM er avhengig av disse to

Nesten alle stjernene er borte.

GULLGUTTER: Mo Farah (t.v.) og Usain Bolt byttet signaturfeiringer da de feiret OL-gull i London i fjor sommer. Nå drar de til VM som to av de aller største stjernene. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB Scanpix
GULLGUTTER: Mo Farah (t.v.) og Usain Bolt byttet signaturfeiringer da de feiret OL-gull i London i fjor sommer. Nå drar de til VM som to av de aller største stjernene. Foto: REUTERS / Eddie Keogh / NTB ScanpixVis mer

Friidretts-VM er tappet for mange stjerner denne gangen. Usain Bolt og Mo Farah står igjen som gigantene alle forventer skal levere. En kombinasjon av positive dopingtester og skader har gjort at VM er langt mindre stjernepreget enn tidligere.

Yohan Blake (100 meter), Jessica Ennis-Hill (sjukamp), David Rudisha (800 meter) og Blanka Vlasic (høyde) er noen av profilene som må stå over på grunn av skader.

I tillegg er sprinterne Asafa Powell, Tyson Gay og Veronica Campbell-Brown dopingtatt den siste tiden. Fra vertsnasjonen Russland er flere mulige deltakere dopingavslørt.

Stoppet Kenenisa Bekele er også borte. Den femdobbelte VM-vinneren i langdistanse klarte ikke å kvalifisere seg.

Dermed står Bolt og Farah igjen som de to store i Moskva. Jamaicanske Bolt har vært nødt til å benekte spekulasjoner om doping den siste tiden, etter at flere av hans landsmenn er tatt.

- Om dere har fulgt utviklingen min siden 2002, ville dere sett at jeg har gjort fenomenale ting siden jeg var 15, svarte han kritikerne med i juli.

Suveren Farah Farah tok OL-gull på både 5000 og 10.000 m på hjemmebane i London i fjor, og han har vist fantastisk form gjennom hele årets sesong. Nylig slo han Steve Crams 28 år gamle britiske rekord på 1500 meter.

30-årige Farah, født i Somalia, mener imidlertid at det ikke blir lett for ham å hente VM-gull på de to distansene i Moskva.

- Det kommer selvsagt til å bli tøft. Jeg er nødt til å være like god om, om ikke bedre, enn jeg var i London for et år siden, mener Farah.

• VM i friidrett arrangeres i tidsrommet 10-18. august.

(NTB)