Friidrettsforbundet beklager etter fylleskandalen

Styremøte i dag.

BEKLAGET: Det norske friidrettsforbundet beklager at en utøver ble overstadig beruset og president Svein Arne Hansens uttalelser på banketten etter lag-EM.
 FOTO: ÃÅrn E. Borgen
BEKLAGET: Det norske friidrettsforbundet beklager at en utøver ble overstadig beruset og president Svein Arne Hansens uttalelser på banketten etter lag-EM. FOTO: ÃÅrn E. Borgen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidlig denne måneden ble det kjent at flere norske friidrettsutøvere refset den norske ledelsen i forbindelse med en bankett i etterkant av friidretts-EM.

Blant annet ble det rettet sterk kritikk mot president Svein Arne Hansen.

I dag har brevet vært oppe i et styremøte. Der har styret opparbeidet en beklagelse:

- Først og fremst så beklager styret at en utøver ble overstadig beruset og at det ikke var nok ledere tilstede for å forhindre dette. Vi beklager også de upassende uttalelsene som presidenten kom med, sier styremedlem Anne Farseth til Dagbladet.

Ellers kommer det til å bli videre jobbing med saken.

- Vi hadde gode diskusjoner i forhold til tiltak vi kan innføre etter dette, og vil jobbe videre med det. Det er i samarbeid med Toppidrettsutvalget der både utøvere og trenere er representert, sier Farseth.

Hun sier at det ikke var noen utøvere tilstede på møtet, da de forbereder seg til NM denne helgen.

- Ellers er det veldig viktig for oss å fremheve at vi er veldig glad for at utøverne tok ansvar og sendte en henvendelse og gjorde oss oppmerksom på episoden. Da kan vi forhindre at slikt skjer igjen, sier Farseth til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.