BES REISE TIL NORGE: Petar Vukicevic er ønsket hjem av Norges Friidrettsforbund, som ønsker seg forklaringer om trenerens forespørsler om doping på e-post. . Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BES REISE TIL NORGE: Petar Vukicevic er ønsket hjem av Norges Friidrettsforbund, som ønsker seg forklaringer om trenerens forespørsler om doping på e-post. . Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Friidrettsforbundet ber Vukicevic komme hjem

Etter å ha snakket med kompis om forbudte stoffer.

(Dagbladet): Mandag avslørte Dagbladet at friidrettstrener Petar Vukicevic innrømmer at han har forhørt seg om veksthormoner og testosteron i e-poster.

Treneren befinner seg for tida på treningsleir i Sør-Afrika, med to utøvere.

I en pressemelding i dag ber Norges Friidrettsforbund Vukicevic om å reise hjem til Norge, for å forklare seg til forbundet om kommunikasjonen med en trener fra Slovenia.

Må hjem - Vi ser så alvorlig på dette at vi har bedt Vukicevic komme hjem for å redegjøre for saken, sier friidretttspresident Svein Arne Hansen i pressemeldingen.

- Petar har allerede fått beskjed at han må hjem, sier Hansen til Dagbladet.

KREVER Å FÅ VITE MER: Friidrettspresident Sven Arne Hansen, her med generalsekretær Kjetil Hildeskor, sier til Dagbladet at Vukicevic har fått klar besked om at han er ønsket i Norge. Foto: Bjørn Langsem.
KREVER Å FÅ VITE MER: Friidrettspresident Sven Arne Hansen, her med generalsekretær Kjetil Hildeskor, sier til Dagbladet at Vukicevic har fått klar besked om at han er ønsket i Norge. Foto: Bjørn Langsem. Vis mer

Treneren hevder at dokumentene er forfalsket. I dag kom det fram i Dagbladet at epostene friidrettsforbundet gransker beskriver en dopingmetode som sjelden blir avslørt.

E-postene det dreier seg om ble sendt i tidsrommet 2001-2003, og i dag har Norges Friidrettsforbund fått kommunikasjonen oversatt til norsk.

- Vi vil ha alle fakta på bordet i denne alvorlige saken, og vi vil selvsagt gi Vukicevic muligheten til å forklare seg, sier Hansen.

Engasjement ut 2012 I pressemeldingen skriver NFIF at Vukicevic har et engasjement med forbundet som trener og som fagansvarlig for hekk. Engasjementet utløper i desember 2012 dersom det ikke blir fornyet

Forbundet opplyser at all informasjon er oversendt til Antidoping Norge, som henla saken etter et varsel i fjor.

Dagbladet kommer tilbake med mer.