SAMMEN IGJEN: Petar og Christina Vukicevic samarbeider på friidrettsbanen igjen etter tre års pause. Bildet er fra forrige gang de to jobbet sammen, i 2012. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SAMMEN IGJEN: Petar og Christina Vukicevic samarbeider på friidrettsbanen igjen etter tre års pause. Bildet er fra forrige gang de to jobbet sammen, i 2012. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Friidrettsforbundet holder fortsatt døra stengt for Petar Vukicevic

Men håper Christina lykkes med comebacket.

(Dagbladet): Da Christina Vukicevic annonserte comebacket sitt som hekkeløper i går kom smilene fram hos alle som er glade i friidrett i dette landet.

Tre år etter at hun brøt med trener og pappa Petar Vukicevic og tok en tilsvarende lang pause, har hun ifølge seg selv funnet tilbake til gleden og lysten som skal til for å satse for fullt mot Rio-OL i 2016.

- Grunnen til at jeg vil tilbake, er at jeg føler jeg har enda mer inne. Jeg tror jeg kan bli bedre enn jeg var, sa hun til NRK i går.

Det tunge bakteppet
For å hjelpe henne har hun også reengasjert pappa Petar som trener. Petar Vukicevic forlot stillingen som fagansvarlig for hekk i Norges Friidrettsforbund i unåde etter at Antidoping Norge konkluderte med at e-postene Petar hadde sendt til den serbiske legen Srdjan Djordjevic med dopingspørsmål var ekte, og at Vukicevic ikke lenger hadde tillit i forbundet.

Påtalenemda i Antidoping Norge åpnet ikke sak mot Vukicevic på grunn av foreldelsesfristen. Petar er ikke dømt for brudd på dopingbestemmelsene.

- Det har vært en tung sak for friidrettsforbundet. En av grunnene til at vi ikke reengasjerer Petar Vukicevic er selvfølgelig at Antidoping Norge har kommet fram til at disse e-postene ikke er manipulert. Innholdet i e-postene er ikke forenlig med våre verdier. Saken er nå avsluttet fra vår side, sa friidrettspresident Svein Arne Hansen til Dagbladet den gangen.

Håper Christina lykkes
Nå som Petar får ansvaret for å følge opp datteren Christina fram mot et eventuelt OL i Rio vil han også automatisk bli knyttet tettere mot forbundet igjen. Petar Vukicevic, som måtte skaffe seg serbisk akredittering for å følge opp sønnen Vladimir Vukicevic i mesterskap sommeren 2013, er derimot ikke inne i varmen hos friidrettsforbundet igjen.

- Først og fremst vil jeg si at vi er veldig glade for at Christina har funnet gleden og viljen til å gjøre comeback. Når det gjelder vårt forhold til Petar har ikke det endret seg, sier visepresidenten i Norges Friidrettsforbund, Tore Hordnes, til Dagbladet.

Det er klubbene og utøverne som er ansvarlige for å ansette trenere. I utgangspunktet har ikke forbundet sentralt noe med hvem som trener hvor, bare klubbene, trenerne og utøverne holder seg innenfor regelverket.

Dersom Christina nå skulle lykkes og nok en gang blir en profilert landslagsløper, vil forbundet nok en gang stå overfor dilemmaet om de skal akredittere Petar til mesterskap eller ikke.

Det dilemmaet vil ikke Hordnes forskuttere nå, men håper i stedet Christina blir så god igjen at hun og Isabelle Pedersen kan pushe hverandre så mye at begge kan kjempe i verdenstoppen.

- Jeg håper inderlig hun lykkes. Vi vet at dette er tøft og at det kommer til å kreve mye hardt arbeid, både mentalt og fysisk, men jeg tror Christina kan klare det, sier Hordnes.